Власеница: Електричари у хуманој мисији

11.03.2021. 11:12
0
ИЗВОР: Срна

Актив добровољних давалаца крви Радне јединице "Електродистрибуција" Власеница сутра ће учествовати у акцији добровољног давања крви у Зворнику, рекао је Срни представник давалаца из Власенице Недељко Милић.

- Драгоцјену течност даће 20 електричара из Власенице, Милића, Шековића, Зворника и Братунца, који су од раније познати као велики хуманисти - истакао је Милић.

Акцију организује "Електро-Бијељина", у сарадњи са Службом за трансфузију крви Зворник, али ће због епидемије вируса корона бити организована у мањем обиму него ранијих година.

Милић је навео да је до сада крв дао 28 пута и да ће то чинити све док га здравље служи.

- Имамо у просјеку око пет литара крви у тијелу, надокнадићемо поклоњену дозу за 24 часа, због чега бих поручио свима да помогну болеснима, некад су и секунде битне. Немојте да дозволимо да због недостатка крви неко изгуби живот - истакао је Милић.

Он је рекао да је Актив добровољних давалаца крви "Електродистрибуције" Власеница у фебруару учествовао у једној оваквој акцији на Војномедицинској академији у Београду коју је организовало Друштво добровољних давалаца крви "Рудар" из Угљевика и у којој је прикупљено 70 доза крви.

- Дјелујемо у оквиру тог актива који је најјачи у добровољном давалаштву и има више од 1.000 чланова, због чега смо поносни да смо у друштву таквих хуманиста - истакао је Милић.

Актив добровољних давалаца "Електро - Бијељина", који има 400 чланова, током године поклања крв четири пута, али се и у хитним ситуацијама одазивају на позиве.

Коментари 0
Повезане вијести
Прикупљено 55 доза крви у Палама Прикупљено 55 доза крви у Палама
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Ханпијесачки хуманисти дали крв, прикупљено 37 доза Ханпијесачки хуманисти дали крв, прикупљено 37 доза
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    22h 55m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    21h 2m
    0
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    21h 6m
    0
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    15h 15m
    1
  • Извучено тијело настрадалог рудара
    19h 15m
    0