Vlasnik preduzeća oštetio radnike za oko 70.000 evra

09.10.2019. 11:37
1
IZVOR: Srna

Pripadnici Policijske uprave Trebinje dostavili su Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj protiv lica čiji su inicijali D.Đ. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo povrede osnovnih prava radnika koje je oštetio za oko 70.000 evra.

Osumnjičeni se tereti da je kao vlasnik i odgovorno lice jednog preduzeća svjesno, ne pridržavajući se propisa koji se odnose na zaključivanje Ugovora o radu i prestanku radnog odnosa, plate i drugih primanja iz radnog odnosa, uskratio radnicima preduzeća pravo koje im pripada, tako što nije izvršio uplatu mjesečnih naknada u vidu plate, te je izbjegao plaćanje naknada za godišnji odmor.

Na ovaj način D.Đ. je počinilo krivično djelo kojim je oštećenim licima pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 70.000, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Džbidžo 09.10.2019. 16:06
    Svi su mu govorili da da partiji par hiljada maraka i neće imat problema a on cicija,kaže nedam to je moje,nije mu ni sad kasno samo mora malo više odriješit kesu.
Povezane vijesti
Trebinje krije dvor Jelene Anžujske, prve žene vladara u srpskoj istoriji (FOTO) Trebinje krije dvor Jelene Anžujske, prve žene vladara u srpskoj istoriji (FOTO)
Slava hrama i osvećenje parohijskog doma u Orašju – Popovo polje Slava hrama i osvećenje parohijskog doma u Orašju – Popovo polje
Ekstremne padavine u Trebinju: Voda na gradskim ulicama Ekstremne padavine u Trebinju: Voda na gradskim ulicama
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 10m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 52m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 20m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 41m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 50m
    0