Vlast je bahata onoliko koliko joj dozvoli i opozicija (VIDEO)

02.10.2020. 11:48
0
IZVOR: BN TV

- Vlast je bahata onoliko, koliko joj jednim dijelom dozvoli i opozicija - rekla je Jelena Trivić.

- Opozicija u Republici Srpskoj se ne bavi izbornim manipulacijama, lažnim izbornim listama, lažnim biračima - rekla je potpredsjednica PDP i poslanik te stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić u emisiji “Puls” BN televizije.

Ona je naglasila da opozicija mora da bude ujedinjena i složna kako ne bi političku oštricu tupila na odnosima između sebe već u političkoj borbi sa vladajućom strukturom.

- Na predstojećim lokalnim izborima u Srpskoj će prvi put doći do demokratske smjene vlasti - uvjerena je ona.

- Da mi imamo jednu suštinsku promjenu, demokratski, na izborima koju će da napravi narod, olovkom, na izborima da smijeni ovakvu vlast. Oni se toga boje. Iza njih stoji mnogo toga što je kriminalno. Imaju i strah od gubitka vlasti, a i želju da se ta vlast sačuva -.

Ukoliko narod izađe na izbore u dovoljnom broju, ne treba da nas plaše neregularnosti, rekla je Trivićeva.

Ona je odgovorila na optužbe vlasti, tvrdeći da se opozicija ne bavi nezakonitim radnjama u svrhu izbornog rezultata.

- U PDP i SDS se time ne bavimo, mi ne znamo to da radimo. Ja sam unutra i zaista ništa tog tipa ne postoji. To radi vlast jer ona želi da sačuva svoja mjesta i ima mehanizme kojima to radi, a ima i novac. Za sve te stvari je potreban veći novac. To nije njihov novac, to je novac budžetskih obveznika - rekla je Jelena Trivić u „Pulsu“ BN televizije.

Trivićeva navodi da se građani odlučuju za vlast zbog poslovnih obećanja, što ne pruža dugoročnu sigurnost i zbog straha od gubitka posla u državnim službama i preduzećima.

- Kako se onda bojimo tog kratkoročnog straha koji možemo da ispravimo, a ne bojimo se nečeg dugoročnog a to je da živimo u korumpiranom društvu. Ja veći strah imam od toga. Meni se ne može desiti ništa loše zbog toga što ovako pričam. Ja se ne bojim -.

- Vlast je bahata onoliko, koliko joj jednim dijelom dozvoli i opozicija - rekla je ona i dodala:

- Navešću jedan primjer… Duboko vjerujem da je Govedarica pobijedio na izborima 2018. a da su ga izdali njegovi, tj. naši. Ako mi opet, takvi uđemo u 2022. bojim se da nam se ne desi isto. Da imamo u narodu želju da se mijenja, a da unutar sebe imamo ljude koji rade sve da se to ne desi -.

- Jedino i posljednje što građanima političari mogu da ponude jeste iskrenost. Ostalo je sve viđeno - podvukla je Trivićeva.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Zatvorena glasačka mjesta na sjeveru KiM: Izuzetno niska izlaznost Zatvorena glasačka mjesta na sjeveru KiM: Izuzetno niska izlaznost
Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata
Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44 Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44
Najčitanije
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    23h 26m
    0
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    15h 54m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    21h 27m
    2
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    22h 19m
    1
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    1h 27m
    0