Власт је бахата онолико колико јој дозволи и опозиција (ВИДЕО)

02.10.2020. 11:48
0
ИЗВОР: BN TV

- Власт је бахата онолико, колико јој једним дијелом дозволи и опозиција - рекла је Јелена Тривић.

- Опозиција у Републици Српској се не бави изборним манипулацијама, лажним изборним листама, лажним бирачима - рекла је потпредсједница ПДП и посланик те странке у Народној скупштини Републике Српске Јелена Тривић у емисији “Пулс” БН телевизије.

Она је нагласила да опозиција мора да буде уједињена и сложна како не би политичку оштрицу тупила на односима између себе већ у политичкој борби са владајућом структуром.

- На предстојећим локалним изборима у Српској ће први пут доћи до демократске смјене власти - увјерена је она.

- Да ми имамо једну суштинску промјену, демократски, на изборима коју ће да направи народ, оловком, на изборима да смијени овакву власт. Они се тога боје. Иза њих стоји много тога што је криминално. Имају и страх од губитка власти, а и жељу да се та власт сачува -.

Уколико народ изађе на изборе у довољном броју, не треба да нас плаше нерегуларности, рекла је Тривићева.

Она је одговорила на оптужбе власти, тврдећи да се опозиција не бави незаконитим радњама у сврху изборног резултата.

- У ПДП и СДС се тиме не бавимо, ми не знамо то да радимо. Ја сам унутра и заиста ништа тог типа не постоји. То ради власт јер она жели да сачува своја мјеста и има механизме којима то ради, а има и новац. За све те ствари је потребан већи новац. То није њихов новац, то је новац буџетских обвезника - рекла је Јелена Тривић у „Пулсу“ БН телевизије.

Тривићева наводи да се грађани одлучују за власт због пословних обећања, што не пружа дугорочну сигурност и због страха од губитка посла у државним службама и предузећима.

- Како се онда бојимо тог краткорочног страха који можемо да исправимо, а не бојимо се нечег дугорочног а то је да живимо у корумпираном друштву. Ја већи страх имам од тога. Мени се не може десити ништа лоше због тога што овако причам. Ја се не бојим -.

- Власт је бахата онолико, колико јој једним дијелом дозволи и опозиција - рекла је она и додала:

- Навешћу један примјер… Дубоко вјерујем да је Говедарица побиједио на изборима 2018. а да су га издали његови, тј. наши. Ако ми опет, такви уђемо у 2022. бојим се да нам се не деси исто. Да имамо у народу жељу да се мијења, а да унутар себе имамо људе који раде све да се то не деси -.

- Једино и посљедње што грађанима политичари могу да понуде јесте искреност. Остало је све виђено - подвукла је Тривићева.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    20h 49m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    20h 20m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    16h 36m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    20h 43m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    12h 31m
    2