Volonteri iz Sokoca posjetili Dom za stara lica u Rogatici

30.04.2021. 17:43
0
IZVOR: opstinasokolac.net

Volonterski servis opštine Sokolac, koji je početkom pandemije korona virusa pomagao starim i bolesnim sugrađanima, u toku aktivizma naišao je na slučaj koji ih je do suza ganuo.

Naime, baku Roksandu Rosu Borovčanin, osamdesetpetogodišnju staricu zatekli su u veoma lošem zdravstvenom stanju i u uslovima za život koji nisu bili dostojni čovjeka. Baka Roksanda je tada živjela u privremenom smještaju za boravak u nekadašnjoj radničkoj baraci u ulici Marka Ećimovića.

Tim volontera, nakon uviđenog stanja pokreće akciju pomoći Roksandi Borivčanin. U saradnji sa Centrom za socijalni rad i Opštinom Sokolac starica je nakon mjesec dana smještena u Dom za starija lica “Sunce” u Rogatici.

Danas, tačno nakon godinu dana, članovi Volonterskog servisa opštine Sokolac, povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, posjetili su Dom za stara lica kako bi odnijeli skromnu donaciju.

Slika

Foto: opstinasokolac.net

Obzirom da situacija koju je izazvao korona virus, ne dozvoljava posjete, volonteri su za baku Roksandu ostavili pismo, u kome su joj poželjeli srećan predstojeći praznik i dobro zdravlje.

Lijep gest i humano djelo, koje možda nekome ne znači ništa, ali za baku Roksandu je tračak sreće u njenim staračkim danima.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sara i Aleksandar Lučić osvojili tri medalje na svesrpskom kupu Sara i Aleksandar Lučić osvojili tri medalje na svesrpskom kupu
Potvrđen antraks na području Sokoca Potvrđen antraks na području Sokoca
Intenzivna potraga za nestalim Alijom Selimbašićem sa Sokoca Intenzivna potraga za nestalim Alijom Selimbašićem sa Sokoca
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 17m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 59m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 27m
    0
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 57m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 48m
    1