Vremenska prognoza za početak jula

22.06.2020. 11:44
0
IZVOR: Anadolija

Izraženije promjene vremena u Bosni i Hercegovini neće biti ni tokom većeg dijela ove sedmice. U utorak se u centralnim i istočnim područjima prognozira oblačno vrijeme s kišom, a u ostatku zemlje djelimično razvedravanje i više sunčanih intervala, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Za srijedu se očekuje pretežno vedro, a od četvrtka pa do kraja sedmice uz promjenjivu naoblaku mogući su i kraći lokalni pljuskovi.

Padavine bi mogle biti izraženije u zapadnim i sjevernim područjima zemlje. Temperature zraka biće u laganom porastu, tako da se do kraja sedmice u većem dijelu zemlje očekuje natprosječno toplo.

Jutarnje temperature vazduha variraće od 12 do 18 stepeni, na jugu zemlje do 22. Maksimalne dnevne temperature između 17 i 23, u Hercegovini do 25 stepeni u utorak. U drugom dijelu sedmice najviše dnevne temperature variraće između 26 i 33 stepena.

Prognoze za sljedeću sedmicu nisu u velikoj mjeri pouzdane, ali prema trenutnim sinoptičkim kartama stabilizacija vremenskih prilika izostaće i početkom sljedećeg mjeseca kada se, kao i veći dio juna, prognozira nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Povećanje naoblake i padavine pratiće i pad temperature vazduha.

Minimalne temperature vazduha variraće između 10 i 16, do 20 stepeni u Hercegovini. Maksimalne temperature kretaće se između 20 i 26 u Bosni, do 30 stepeni na jugu Hercegovine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra oblačno sa kišom Sutra oblačno sa kišom
Sutra oblačno uz sunčane periode, kiša samo ponegdje Sutra oblačno uz sunčane periode, kiša samo ponegdje
Sutra malo toplije, ponegdje kiša Sutra malo toplije, ponegdje kiša
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 43m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 34m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 21m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 47m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 29m
    0