Временска прогноза за почетак јула

22.06.2020. 11:44
0
ИЗВОР: Anadolija

Израженије промјене времена у Босни и Херцеговини неће бити ни током већег дијела ове седмице. У уторак се у централним и источним подручјима прогнозира облачно вријеме с кишом, а у остатку земље дјелимично разведравање и више сунчаних интервала, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода БиХ (ФХМЗБиХ).

За сриједу се очекује претежно ведро, а од четвртка па до краја седмице уз промјењиву наоблаку могући су и краћи локални пљускови.

Падавине би могле бити израженије у западним и сјеверним подручјима земље. Температуре зрака биће у лаганом порасту, тако да се до краја седмице у већем дијелу земље очекује натпросјечно топло.

Јутарње температуре ваздуха варираће од 12 до 18 степени, на југу земље до 22. Максималне дневне температуре између 17 и 23, у Херцеговини до 25 степени у уторак. У другом дијелу седмице највише дневне температуре варираће између 26 и 33 степена.

Прогнозе за сљедећу седмицу нису у великој мјери поуздане, али према тренутним синоптичким картама стабилизација временских прилика изостаће и почетком сљедећег мјесеца када се, као и већи дио јуна, прогнозира нестабилно вријеме са кишом и пљусковима. Повећање наоблаке и падавине пратиће и пад температуре ваздуха.

Минималне температуре ваздуха варираће између 10 и 16, до 20 степени у Херцеговини. Максималне температуре кретаће се између 20 и 26 у Босни, до 30 степени на југу Херцеговине.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра мало топлије, понегдје киша Сутра мало топлије, понегдје киша
Сутра претежно облачно са кишом Сутра претежно облачно са кишом
Данас падавине и олујни удари вјетра Данас падавине и олујни удари вјетра
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 9m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 51m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 19m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 40m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 49m
    0