Sokolac: Vrtić neće raditi do 1. decembra

20.11.2020. 09:50
0
IZVOR: Srna

Ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na Sokocu neće raditi do 1. decembra, zbog epidemiološke situacije, rekao je Srni komandant Štaba za vanredne situacije opštine Sokolac Milovan Bjelica.

Bjelica je naglasio da je Štab zaključio da se produži važenje naredbe o obustavljanju rada ove javne sutanove, donesene 22. oktobra s ciljem sprovođenja mjera za sprečavanje i suzbijanje širenja virusa korona, te zaštite i spasavanja stanovništva na području opštine Sokolac.

On je dodao da su juče dezinfikovane prostorije u okviru objekta ove ustanove koja je korištena kao jedno od biračkih mjesta tokom lokalnih izbora.

Prva naredba o obustavljanju rada vrića na Sokocu donesena je 22. oktobra zbog preventivnih razloga jer je toga dana potvrđeno da su na virus korona pozitivni jedan radnik ovog vrtića i dvoje djece iz starije jasličke grupe, te da su prethodno bili pozitivni četiri mališana iz mlađe jasličke grupe i dvije vaspitačice.

U sokolačkoj Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje boravi 137 djece u šest vaspitno-obrazovnih grupa.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    3h 22m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    10h 28m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    8h 55m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    4h 37m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    10h 47m
    0