Vučić stigao u Rašku

13.10.2021. 15:11
0
IZVOR: SRNA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Rašku, gdje bi trebalo da se sastane sa predstavnicima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji nakon što su jutros specijalne jedinice kosovske policije upale na sjever pokrajine i ranile jednog Srbina.

Prije Vučića u Rašku su doputovali ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

Vučić se na taj potez odlučio nakon što su specijalne jedinice kosovske policije ponovo jutros upale u sjeverni deo Kosovske Mitrovice, a u Zvečanu je teško povrijeđen Srbin, Srećko Sofronijević, koji je upucan s leđa.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas na vanrednoj konferenciji za novinare da je u današnjem napadu specijalaca ROSU na Srbe na sjeveru Kosova ranjen Srećko Sofronijević /36/, za čiji život se bore ljekari u Kosovskoj Mitrovici.

On je dodao da je u upadu prištinskih specijalaca i rafalnoj paljbi povrijeđeno je desetine Srba, dodajući da će se zbog izuzetno dramatične situacije predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u 15.00 časova u Raškoj sastati sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije i da će prije toga obići još nekoliko lokacija.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vučić: Suprotstavićemo se svetskim lobistima snažnije nego što misle Vučić: Suprotstavićemo se svetskim lobistima snažnije nego što misle
Vučić zbog Srebrenice u UN šalje izaslanka sa pismom, evo šta će tražiti Vučić zbog Srebrenice u UN šalje izaslanka sa pismom, evo šta će tražiti
Vučić: Šanse su minimalne, ali Srbija će se boriti protiv rezolucije o Srebrenici do posljednjeg trenutka Vučić: Šanse su minimalne, ali Srbija će se boriti protiv rezolucije o Srebrenici do poslje...
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    25m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    18h 47m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    20h 2m
    0
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    15h 55m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    19h 1m
    1