Vučić: U Briselu nije postignut nikakav dogovor

21.11.2022. 19:11
0
IZVOR: Tanjug

Na današnjem sastanku predstavnika EU, Beograda i Prištine o Kosovu i Metohiji nije postignut nikakav dogovor, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sačekaćemo izjavu visokog predstavnika EU Josepa Borela, ali nismo uspeli da postignemo apsolutno nikakav dogovor - izjavio je Vučić novinarima u Briselu poslije višečasovnog trilateralnog sastanka.

Vučić je rekao da predstoji mnogo teških dana, ali da će biti poslušan savjet visokog predstavnika EU, koji je tražio da Priština ne piše kazne zbog srpskih tablica za vozila, a da srpska strana ne izdaje nove "KM" tablice.

- Srpska strana je bila potpuno konstruktivna i 10 puta menjane tekstove smo prihvatili, ali albanska strana nijedne sekunde nije želela da prihvati ništa, uvek bi dodavali nešto što je bilo jasno da nije moguće. Mislim da je svima jasno ko je želeo dogovor, očuvanje mira i stabilnosti, a ko nije. Mi smo insistirali jedino na tome da moraju da se poštuju dogovori koji su potpisani - rekao je Vučić.

On je najavio da će se ili večeras ili sutra obratiti građanima Srbije i saopštiti sve o zaključcima, a Srbima na Kosovu i Metohiji poručio da računaju na zaštitu njihove države Srbije.

Hitan sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine održan je u Briselu na poziv visokog predstavnika Josepa Borela, a na sastanku su učestvovali i izaslanik EU za zapadni Balkan Miroslav Lajčak, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža
Vučić: Suprotstavićemo se svetskim lobistima snažnije nego što misle Vučić: Suprotstavićemo se svetskim lobistima snažnije nego što misle
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    7h 32m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    8h 47m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    14h 38m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    13h 5m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    14h 57m
    0