Vuković čestitao pobjedu Jugoviću i zahvalio se velikom broju birača na podršci

16.11.2020. 16:30
1
IZVOR: Katera

Kandidat koalicije PDP-SDS za načelnika opštine Pale Nenad Vuković čestitao je pobjedu kandidatu SNSD-a za načelnika opštine Bošku Jugoviću i zahvalio se velikom broju birača na podršci na lokalnim izborima.

Vuković je u izjavi za Kateru rekao da izbornu pobjedu čestita i svim drugim kandidatima za načelnike u svih šest gradskih opština grada Istočno Sarajevo, kao i kandidatu SNSD-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću.

- Velika podrška koju sam dobio za mjesto načelnika opštine Pale me obavezuje da se sa dubokim poštovanjem zahvalim biračima opštine Pale, koji su željeli promjene. Morao bih reći da ostaje žal što nas dvojica opozicionih kandidata smo tražili glasove ljudi koji žele promjene u zbiru imamo više glasova od aktuelnog načelnika opština - kaže Vuković.

Prema posljednjim preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije BiH (CIK), Boško Jugović je osvojio novi mandat za načelnika opštine sa 5.963 ili 49,09 odsto, Nenad Vuković je osvojio 4.984 ili 41,03 odsto glasova, dok je trećeplasirani nezavisni kandidat Marko Đogo osvojio 1.201 glas 9,89 odsto.

Vuković je prokomentarisao i rezultate izbora za gradonačelnike Banjaluke i Bijeljine, gdje je čestitao kandidatima Drašku Stanivukoviću iz PDP-a i Ljubiši Petroviću iz SDS-a na izbornim pobjedama u ovim gradovima.

- Smatram da to sigurno predstavlja jedan talas promjena koji je neminovan u Republici Srpskoj, a koji će se u najvećoj mjeri vidjeti 2022. godine na Opštim izborima u Republici Srpskoj i BiH - rekao je Vuković.

Podsjećamo, izborne pobjede u svim gradskim opštinama proglasili su i Dragomir Gagović (SNSD) u Trnovu, Marinko Božović (SDS) u Istočnoj Ilidži, Jovan Katić (SNSD) u Istočnom Novom Sarajevu, Milovan Bjelica (SDS) u Sokocu, Bojo Gašanović (SDS) u Istočnom Starom Gradu, kao i pomenuti Boško Jugović (SNSD) u Palama.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Pale 16.11.2020. 18:06
    Hahahahaha, hahahahaha. Pa nadaj se,nada zadnja umire
Povezane vijesti
Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću
Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“ Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“
Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO) Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    23h 9m
    10
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    14h 4m
    0
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    12h 53m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    23h 15m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    15h 30m
    0