Vuković: Denis Zvidić da se izvini srpskom narodu

10.06.2021. 19:34
3
IZVOR: Katera

Zamjenik predsjednika  Partije demokratskog progresa (PDP) Nenad Vuković rekao je u izjavi za portal Katera da Denis Zvizdić mora da se izvini srpskom narodu jer ih je, u intervjuu za portal Kliks, uvrijedio poredeći ih sa nacistima,

Vuković kaže da je Zvizdić u video intervjuu za navedeni federalni medij govorio o Srbima na vrlo podmukao i podal način, stvarajući paralele između fašizma i katarze njemačkog naroda nakon Drugog svjetskog rata sa srpskim narodom u ovom vremenu.

- Takva izjava svakako zaslužuje osudu, ali i konstataciju da je sa ovakvim javnim diskursom prema srpskom narodu Zvizdić izašao čak iz okvira politike i rekao nešto više o sebi kao čovjeku. Vidljivo je da se radi o političaru koji je gradio za javnost status drugačijeg političara iz reda bošnjačkog naroda, a da je u stvari potpuno isti kao većina, odnosno veoma je opterećen devedesetim godinama želeći da postavlja stvari na bazi matrice žrtve "agresori", ne prihvatajući činjenicu i istinu da je ovdje bio građanski rat - ističe Vuković.

Vuković kaže da se može konstatovati da u ovakvom nastupu nema politike za normalnu budućnost i da se i Zvizdić uklopio u "šizofrenu jednostranu priču" u kojoj se poredi neuporedivo.

- Nevjerovatno je da se antifašistički, oslobodilački srpski narod koji je istorijski podnio ogromne žrtve poredi sa fašistima i nacistima i zbog toga Zvizdić treba da se izvini srpskom narodu. Na osnovu ove izjave je jasno da Denis Zvizdić treba ostati u SDA jer je tu izoštrio i usavršio mržnju prema srpskom narodu i Republici Srpskoj - istakao je Vuković.

Prema njegovim riječima, Zvizdić sa ovakvim stavovima neće imati priliku za saradnju ni sa kim iz Republike Srpske, bez obzira da li će ostati u sadašnjoj stranci SDA ili će konačno preći u neku drugu partiju.

Vuković dodaje da nije mudrost podvaljivati ovakve paralele i vrijeđati, nego bi bila mudrost shvatiti realnost i pokušati učiniti život boljim, a budućnost na ovom prostoru izvjesnijom. 

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Za A 11.06.2021. 22:41
    Komentar ti je apsolutno na mjestu samo što će ih prvi ovaj što veli da nam se trebaju izviniti kao i njegovi politički pajtosi svih partijskih opcija dočekati raširenih ruku na Jahorini pod izgovorom da im treba uzeti lovu i tu sva ova pseudomoralnost i kvazipatriotizam izlaze na vidjelo.
  • Generic placeholder image
    Gacko 11.06.2021. 22:02
    To je zapravo Zvizdićeva stalna frustracija jer se scenario iz 1941.-e nije ponovio. Naime Zvizdići su poznate ustaše iz Kule Fazlagića, nekadašnjeg ustaškog legla kod Gacka. Muslimani ustaše iz Kule Fazlagića su bacali komšije Srbe u Korićku jamu. Ovaj put su Srbi preventivno djelovali, istjerali su Zvizdiće i ostalu ustašku ološ i koljače iz Gacka za sva vremena. E to boli Denisa Zvizdića, nemoć njegova i njegove bratije.
  • Generic placeholder image
    A 10.06.2021. 19:41
    Svi su oni isti i ovde nema suzivota.
    Dati im do znanja da nisu pozeljni u Istocnom Sarajevu, Jahorini jao sto nismo ni mi u Sarajevu.
    Ne treba popustati ni pedalj i na svaku podlost reagovati.
Povezane vijesti
U BiH stižu EUFOR trupe iz strateške rezerve NATO-a U BiH stižu EUFOR trupe iz strateške rezerve NATO-a
Bez lične karte oko 248.000 građana u BiH Bez lične karte oko 248.000 građana u BiH
Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH
Najčitanije
  • Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
    9h 54m
    0
  • Godišnjica stradanja Milice Rakić
    5h 20m
    0
  • Posni roštilj od krompira
    5h 30m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    5h 35m
    0
  • Saslušana majka osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić
    12h 14m
    0