Вуковић: Денис Звидић да се извини српском народу

10.06.2021. 19:34
3
ИЗВОР: Катера

Замјеник предсједника  Партије демократског прогреса (ПДП) Ненад Вуковић рекао је у изјави за портал Катера да Денис Звиздић мора да се извини српском народу јер их је, у интервјуу за портал Кликс, увриједио поредећи их са нацистима,

Вуковић каже да је Звиздић у видео интервјуу за наведени федерални медиј говорио о Србима на врло подмукао и подал начин, стварајући паралеле између фашизма и катарзе њемачког народа након Другог свјетског рата са српским народом у овом времену.

- Таква изјава свакако заслужује осуду, али и констатацију да је са оваквим јавним дискурсом према српском народу Звиздић изашао чак из оквира политике и рекао нешто више о себи као човјеку. Видљиво је да се ради о политичару који је градио за јавност статус другачијег политичара из реда бошњачког народа, а да је у ствари потпуно исти као већина, односно веома је оптерећен деведесетим годинама желећи да поставља ствари на бази матрице жртве "агресори", не прихватајући чињеницу и истину да је овдје био грађански рат - истиче Вуковић.

Вуковић каже да се може констатовати да у оваквом наступу нема политике за нормалну будућност и да се и Звиздић уклопио у "шизофрену једнострану причу" у којој се пореди неупоредиво.

- Невјероватно је да се антифашистички, ослободилачки српски народ који је историјски поднио огромне жртве пореди са фашистима и нацистима и због тога Звиздић треба да се извини српском народу. На основу ове изјаве је јасно да Денис Звиздић треба остати у СДА јер је ту изоштрио и усавршио мржњу према српском народу и Републици Српској - истакао је Вуковић.

Према његовим ријечима, Звиздић са оваквим ставовима неће имати прилику за сарадњу ни са ким из Републике Српске, без обзира да ли ће остати у садашњој странци СДА или ће коначно прећи у неку другу партију.

Вуковић додаје да није мудрост подваљивати овакве паралеле и вријеђати, него би била мудрост схватити реалност и покушати учинити живот бољим, а будућност на овом простору извјеснијом. 

Коментари 3
 • Generic placeholder image
  Za A 11.06.2021. 22:41
  Komentar ti je apsolutno na mjestu samo što će ih prvi ovaj što veli da nam se trebaju izviniti kao i njegovi politički pajtosi svih partijskih opcija dočekati raširenih ruku na Jahorini pod izgovorom da im treba uzeti lovu i tu sva ova pseudomoralnost i kvazipatriotizam izlaze na vidjelo.
 • Generic placeholder image
  Gacko 11.06.2021. 22:02
  To je zapravo Zvizdićeva stalna frustracija jer se scenario iz 1941.-e nije ponovio. Naime Zvizdići su poznate ustaše iz Kule Fazlagića, nekadašnjeg ustaškog legla kod Gacka. Muslimani ustaše iz Kule Fazlagića su bacali komšije Srbe u Korićku jamu. Ovaj put su Srbi preventivno djelovali, istjerali su Zvizdiće i ostalu ustašku ološ i koljače iz Gacka za sva vremena. E to boli Denisa Zvizdića, nemoć njegova i njegove bratije.
 • Generic placeholder image
  A 10.06.2021. 19:41
  Svi su oni isti i ovde nema suzivota.
  Dati im do znanja da nisu pozeljni u Istocnom Sarajevu, Jahorini jao sto nismo ni mi u Sarajevu.
  Ne treba popustati ni pedalj i na svaku podlost reagovati.
Повезане вијести
Стиже 11.700 вакцина из Аустрије
У Палама вечерас финале турнира у малом фудбалу
„Историјски час – Хирошима и Нагасаки“ на Филозофском факултету Пале
Најчитаније
 • Ухапшено лице из Сокоца
  22h 30m
  0
 • Крађа у Источној Илиџи
  22h 34m
  0
 • Крађа на Јахорини
  22h 40m
  0
 • Радуловићева: Коме се не свиђа власт нека напусти земљу
  15h 14m
  0
 • У пожару смртно страдала жена
  17h 35m
  0