Вуковић: Денис Звидић да се извини српском народу

10.06.2021. 19:34
3
ИЗВОР: Катера

Замјеник предсједника  Партије демократског прогреса (ПДП) Ненад Вуковић рекао је у изјави за портал Катера да Денис Звиздић мора да се извини српском народу јер их је, у интервјуу за портал Кликс, увриједио поредећи их са нацистима,

Вуковић каже да је Звиздић у видео интервјуу за наведени федерални медиј говорио о Србима на врло подмукао и подал начин, стварајући паралеле између фашизма и катарзе њемачког народа након Другог свјетског рата са српским народом у овом времену.

- Таква изјава свакако заслужује осуду, али и констатацију да је са оваквим јавним дискурсом према српском народу Звиздић изашао чак из оквира политике и рекао нешто више о себи као човјеку. Видљиво је да се ради о политичару који је градио за јавност статус другачијег политичара из реда бошњачког народа, а да је у ствари потпуно исти као већина, односно веома је оптерећен деведесетим годинама желећи да поставља ствари на бази матрице жртве "агресори", не прихватајући чињеницу и истину да је овдје био грађански рат - истиче Вуковић.

Вуковић каже да се може констатовати да у оваквом наступу нема политике за нормалну будућност и да се и Звиздић уклопио у "шизофрену једнострану причу" у којој се пореди неупоредиво.

- Невјероватно је да се антифашистички, ослободилачки српски народ који је историјски поднио огромне жртве пореди са фашистима и нацистима и због тога Звиздић треба да се извини српском народу. На основу ове изјаве је јасно да Денис Звиздић треба остати у СДА јер је ту изоштрио и усавршио мржњу према српском народу и Републици Српској - истакао је Вуковић.

Према његовим ријечима, Звиздић са оваквим ставовима неће имати прилику за сарадњу ни са ким из Републике Српске, без обзира да ли ће остати у садашњој странци СДА или ће коначно прећи у неку другу партију.

Вуковић додаје да није мудрост подваљивати овакве паралеле и вријеђати, него би била мудрост схватити реалност и покушати учинити живот бољим, а будућност на овом простору извјеснијом. 

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Za A 11.06.2021. 22:41
    Komentar ti je apsolutno na mjestu samo što će ih prvi ovaj što veli da nam se trebaju izviniti kao i njegovi politički pajtosi svih partijskih opcija dočekati raširenih ruku na Jahorini pod izgovorom da im treba uzeti lovu i tu sva ova pseudomoralnost i kvazipatriotizam izlaze na vidjelo.
  • Generic placeholder image
    Gacko 11.06.2021. 22:02
    To je zapravo Zvizdićeva stalna frustracija jer se scenario iz 1941.-e nije ponovio. Naime Zvizdići su poznate ustaše iz Kule Fazlagića, nekadašnjeg ustaškog legla kod Gacka. Muslimani ustaše iz Kule Fazlagića su bacali komšije Srbe u Korićku jamu. Ovaj put su Srbi preventivno djelovali, istjerali su Zvizdiće i ostalu ustašku ološ i koljače iz Gacka za sva vremena. E to boli Denisa Zvizdića, nemoć njegova i njegove bratije.
  • Generic placeholder image
    A 10.06.2021. 19:41
    Svi su oni isti i ovde nema suzivota.
    Dati im do znanja da nisu pozeljni u Istocnom Sarajevu, Jahorini jao sto nismo ni mi u Sarajevu.
    Ne treba popustati ni pedalj i na svaku podlost reagovati.
Повезане вијести
Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“ Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    14h 21m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    12h 35m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    10h 25m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    13h 40m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    8h 23m
    0