Vuković: "Dnevnik ratnog hirurga" prevesti na ruski i engleski jezik

27.06.2020. 19:24
0
IZVOR: SRNA

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izjavio je da je sa Gradskom upravom Niša dogovoreno da knjiga "Dnevnik ratnog hirurga", doktora Miodraga Lazića, koju je posthumno objavila Novinska agencija Republike Srpske - SRNA, bude prevedena na ruski i engleski jezik.

- Dogovorili smo da sa Novinskom agencijom Republike Srpske – SRNA i porodicom obezbijedimo još kvalitetnije izdanje novoobjavljene knjige - rekao je Vuković nakon sastanka sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i zamjenikom gradonačelnika i predsjednikom Skupštine Niša.

Vuković je istakao da je na sastanku u Nišu razgovarano i o drugim zajedničkim temama gradova Istočno Sarajevo i Niš, te je konstatovano da mlađi naraštaji malo znaju jedni o drugima s obje strane Drine.

- Konstatovali smo da jedni o drugima malo znamo, posebno mladi. Trebalo bi da uspostavimo sistem pomoću kojeg bismo znali jedni o drugima i istinu iz prethodnog perioda, a za nas posebno bitnu istinu iz devedesetih godina kada je u pitanju Sarajevo i Srpsko Sarajevo i ratni period o kojem se malo zna - objasnio je Vuković.

On je istakao da je na sastanku, kojem je prisustvovao i predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić, razgovarano i o načinima i modelima saradnje u budućnosti između ova dva grada.

- Za neke konkretne korake ćemo sačekati formiranje nove Gradske uprave u Nišu, jer su ovdje tek prošli izbori, a u Istočnom Sarajevu slijede na jesen - rekao je Vuković, čija je želja da saradnja dva grada bude obogaćena.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić potvrdio je da je delegacija boraca iz Istočnog Sarajeva stigla u Niš.

Oni će večeras prisustvovati akademiji u porti Sabornog hrama u Nišu na kojoj će najviše priznanje Eparhije niške - Orden Svetog Romana posthumno biti dodijeljen doktoru Laziću, a preuzeće ga njegova kćerka Nina Vujošević.

- Sutra ćemo prisustvovati pomenu doktoru Laziću na Novom groblju u Nišu, kada ćemo položiti i cvijeće, da se sa borcima iz Istočnog Sarajeva i drugim ljudima prisjetimo i još jednom odužimo doktoru Laziću za sve što je učinio za nas - rekao je Lučić.

U programu manifestacije, koja počinje večeras u 19.30 časova, učestvovaće NCPD "Branko i Vojni" i orkestar "Niš" Kopnene vojske Srbije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Četiri godine od smrti doktora Laze: Ilidža pamti svoje junake (FOTO) Četiri godine od smrti doktora Laze: Ilidža pamti svoje junake (FOTO)
Najčitanije
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    11h 36m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    11h 42m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    11h 40m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    1h 18m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    10h 31m
    0