Vuković: Izdvajati značajnija sredstva za kulturu i umjetnost (VIDEO)

07.07.2020. 11:45
1
IZVOR: gradistocnosarajevo.com

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković posjetio je juče Kulturni centar Pale, gdje se izvode završni radovi na adaptaciji sale za projekcije. Ovaj prostor trebalo bi da, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, uskoro bude otvoren za publiku.

-Nakon radova na rekonstrukciji fasade, krova, izmjene stolarije i saniranja mokrih čvorova, odlučili smo da adaptiramo i salu u Kulturnom centru Pale.  Nakon ovog što sam danas vidio, mogu da izrazim zadovoljstvo, jer ćemo imati savremenu salu za projekcije u potpuno novom ruku- rekao je Vuković, dodajući da će u ovom, drugačijem i ljepšem, prostoru zasigurno uživati poštovaoci kulture, pozorišta, različitih manifestacija koje će biti organizovane u ovoj ustanovi.

Slika

Vuković je istakao da su radovi na adaptaciji sale u završnoj fazi, ali da će svečano otvaranje rekonstruisanog objekta sačekati povoljniju epidemiološku situaciju. Vuković je dodao da se grad u prethodnim godinama značajno izgradio, te da je krajnje vrijeme da se posveti više pažnje kulturi i umjetnosti.

-Vrijeme je da počnemo izdvajati značajnija sredstva za kulturu i umjetnost, jer grad i urbanu sredinu ne čine samo zgrade, ulice i infrastruktura. Gradovi su one sredine u kojima se održavaju kulturni događaji, koji imaju kulturne manifestacije i koji imaju objekte  za te namjene- rekao je Vuković, izražavajući nadu da će i svi donosioci odluka početi da razmišljaju na ovaj način.

Adaptaciju sale finansirala je Gradska uprava Istočno Sarajevo iz sredstava namijenjenih realizaciji projekata u gradskim opštinama. Adaptacija sale, koju je osmislila arhitekta Ivana Gluhović, predstavlja drugu fazu projekta rekonstrukcije objekta Kulturnog centra Pale.

U prethodnoj fazi projekta izvršena je rekonstrukcija fasade, zamijenjena je kompletna stolarija, sanirani su mokri čvorovi i krov. Za rekonstrukciju zgrade Kulturnog centra Pale iz budžeta Grada Istočno Sarajevo izdvojeno je  oko 280 hiljada KM.

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    PALE 07.07.2020. 13:26
    Zašto se gdin. Vuković ne kandiduje za načelnika Pala?
Povezane vijesti
Vuković: Predizborni plakat Sladoja nije problematičan Vuković: Predizborni plakat Sladoja nije problematičan
PDP-u žrijebanjem dodijeljen mandat u Domu naroda PDP-u žrijebanjem dodijeljen mandat u Domu naroda
Miličević i Vuković vratili se sa hodočašća za malu Magdalenu Miličević i Vuković vratili se sa hodočašća za malu Magdalenu
Najčitanije
  • Major Kosta Todorović – Legenda o srpskom hrabrom srcu
    22h 3m
    0
  • Domaći posni brusketi
    22h 36m
    0
  • Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
    17h 54m
    4
  • Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice
    20h 2m
    0
  • Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
    16h 15m
    1