Vuković: Predizborni plakat Sladoja nije problematičan

13.09.2024. 17:25
11
IZVOR: katera.news

Nenad Vuković, generalni sekretar PDP i šef Glavnog izbornog štaba, reagovao je na izbor Vlade Sladoja, kandidata PDP-a za načelnika Opštine Kalinovik, da se stanovnicima te opštine predstavi u uniformi istakavši da nije uopšte problematičan, znajući podneblje gdje se kandidovao.

- Gospodin Sladoje je tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata bio podoficir Vojske Republike Srpske, što srpski narod veoma cijeni – rekao je Vuković.

Prema njegovim riječima, ovakvom asocijacijom Sladoje je htio da poruči da je dao veliki doprinos odbrani Kalinovika, ali i doprinos stvaranju Republike Srpske.

- S druge strane, pojedini mediji tendenciozno komentarišu da je problematična njegova izjava da poziva stanovnike na mobilizaciju do 6. oktobra, ali tu se jasno misli na mobilizaciju birača kako bi skupio što veći broj glasova da pobijedi aktuelnu SNSD vlast u Kalinoviku, zbog čega se i kandidovao za načelnika – poručio je Vuković.

Slika

Dodaje da u prethodne dvije decenije, nakon rata, svjedočimo da su se brojni pripadnici, generali, oficiri, podoficiri i drugi, i tzv. Armije BiH i HVO iz nekadašnje Herceg Bosne, ali i susjedne Hrvatske aktivirali u političkom životu, kandidovali se i obavljaju razne funkcije u civilnoj vlasti.

- Prema tome, ne vidim zašto bi bio problem kandidat PDP koji je imao ulogu u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Poručio bih svima da bi trebalo da se „ohlade“ kada je u pitanju ova tema, a stanovnicima Kalinovika da svoje povjerenje daju našem kandidatu za načelnika – rekao je Vuković.

Komentari 11
  • Generic placeholder image
    Skijaš 15.09.2024. 14:55
    Muslimanske mantre o hrabrim gazijama koji su se sami i bez ičega odbranili bla bla bla.... Licno mi je drago što imate takvo mišljenje jer će vas to navesti da pogriješite a onda neće biti popravnog za vas.
  • Generic placeholder image
    Realista 15.09.2024. 10:50
    Skijaš,
    Kad nismo imali ništa-slomili ste zube.Kad smo zaimali-zapad je zaustavio rat jer bi završio kapitulacijom samoproglašene rs.A sad...nemoj me nasmijavati.Dovoljno je da vam Federacija uzme koliko ste navikli i odjava programa.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 15.09.2024. 09:31
    Čime? Sa manitim Zukanom ili avetnim Isakom? Ili onim helikopterima podmornicama? E budalo.
  • Generic placeholder image
    Realista 14.09.2024. 17:53
    Četništvo i uniforme su bile predmet straha prije 32 godine...sad je smiješno...rastjerali bi vas ko lovačku družinu i ne traži sranje
  • Generic placeholder image
    Skijaš 14.09.2024. 12:52
    Svrbi tebe ta uniforma i budi strah. I treba tako.
  • Generic placeholder image
    Realista 14.09.2024. 12:16
    Čime se budala ponosi pametan se stidi...rat prošao prije 30 godina i još se loži na uniforme
  • Generic placeholder image
    Ikonokradica 14.09.2024. 09:52
    za sladoja ce samo sladoji glasat i eto njega u fotelji.sta fali covjek tjera svoju kampanju
  • Generic placeholder image
    Jovana 14.09.2024. 07:38
    Ovom Vukoviću se na faci vidi kakvo je s🌸m🌸e🌸ć🌸e od čovjeka
  • Generic placeholder image
    re Sokolac 13.09.2024. 23:04
    Druze rat je davno zaveden, od srbovanja se ne zovi, al to je Kalinovik, evo zaplakao je puna Lukavica, svakog drugog je auto udarilo jer ne znaju po asvaltu hodati, otjerali su iz Lukavice sve sarajevske srbe , s ovakvim krkanima tesko cemo naprijed , tesko nama kakve se budale srbima nazivaju, od slike ni jedan razred osnovne nema ovaj primitivac, slika sve govori, a Vuković je prica za sebe
  • Generic placeholder image
    Jova 13.09.2024. 21:54
    ja gledaj ovoga...
  • Generic placeholder image
    Sokolac 13.09.2024. 19:26
    E moj Neso, većina političara se danas stidi vojničke uniforme. Ponose se sto nisu učestvovali u ratu, osim naravno svercom akcizne robe. G-dinu Sladoju svaka čast. Ponos VRS i ponos svakoga časnoga borca.
Povezane vijesti
Dragaš : Ne glasajte za sitne usluge, nasipanje puta, krpljenje rupa na asfaltu ili novac Dragaš : Ne glasajte za sitne usluge, nasipanje puta, krpljenje rupa na asfaltu ili novac
Borenović: Podrška Marinku Božoviću za načelnika Istočne Ilidže Borenović: Podrška Marinku Božoviću za načelnika Istočne Ilidže
Vladimir Lučić: Pale su nam na prvom mjestu Vladimir Lučić: Pale su nam na prvom mjestu
Najčitanije
  • Proslavljena krsna slava grada Istočno Sarajevo (FOTO)
    20h 38m
    12
  • Dječak pao kroz prozor osnovne škole
    12h 41m
    0
  • Rad na pronalasku izvršioca oštećenja vozila u Sokocu
    23h 9m
    2
  • Sveti Petar Dabrobosanski – zaštitnik grada Istočno Sarajevo
    19h 1m
    1
  • Predate prve prenosne registarske tablice
    20h 12m
    0