Vuković: Ulažu se veliki napori da turizam ne trpi zbog posljedica virusa korona

15.07.2020. 10:54
0
IZVOR: Srna

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je, u izjavi za BN televiziju, da je pandemija virusa korona negativno uticala na turizam Istočnog Sarajeva, ali da se čini sve da se turisti, bez obzira na otežano kretanje među državama i mjere koje su uvedene usljed epidemiološke situacije, privuku na Jahorinu i druge turističke destinacije na području grada dodatnim, ljetnim sadržajima i povoljnim cijenama.

-Olimpijski centar Jahorina je obezbijedio dodatne, zanimljive, ljetne sadržaje, a i samo otvaranje ljetne sezone bio je dobar marketinški potez koji je privukao pažnju javnosti. Očekujemo da ovo ljeto, ipak, bude uspješno, a cilj svih nas jeste da ljeto na Jahorini bude privlačno koliko i zima. Znamo svi da je jahorinska zima poznata u cijelom regionu- rekao je Vuković.

Vuković je istakao da i jahorinski hotelijeri ulažu velike napore da osmisle aktivnosti kojima će upotpuniti sadržaje na ovoj planini, a dokaz za to je i Termag rejs trka, održana prije tri dana, koja je okupila veliki broj takmičara i koja zaslužuje pohvale.

Vuković je naglasio da Istočno Sarajevo posjeduje brojne sadržaje, poput Jahorine, Trebevića, Romanije i drugih mikro destinacija koje može da ponudi turistima.

-Istočno Sarajevo proglašeno je i zvanično turističkim mjestom, a ostvarujemo i najveći broj noćenja tokom godine u cijeloj Republici Srpskoj. Priroda nam je dala brojna bogatstva, a u proteklom periodu je urađeno mnogo kad je riječ o turističkim sadržajima i kreiranju turističkog proizvoda, tako da možemo reći da je turizam strateška grana privrede za razvoj ovog područja- rekao je Vuković.

Vuković je podsjetio da uskoro treba da bude održana i Međunarodna biciklistička ‘Trka kroz Srbiju’, koja i ove godine startuje iz Istočnog Sarajeva.

-Veoma nam je drago što ćemo opet biti domaćini starta trke i što ova trka simbolično povezuje dva značajna turistička centra – Jahorinu i Zlatibor.Trka će biti završena u Novom Sadu, a odmah nakon nje krenuće trka Beograd-Banjaluka, tako da ćemo imati veliki biciklistički karavan sa učesnicima iz oko 30 zemalja. Osnovni cilj ovog takmičenja je promocija biciklizma i zdravog načina života, ali ono što je nama jednako važno jeste i promocija našeg grada i turističkih potencijala koje imamo- naglasio je Vuković.

Vuković je izrazio nadu da, zbog epidemiološke situacije, neće doći do odgađanja ranije najavljenih sportskih događaja na Jahorini, ali je naglasio da će se svi koji učestvuju u organizaciji tih aktivnosti ponašati u skladu sa propisanim mjerama.

-Očekuju nas Jahorina ultra trejl, veoma interesantan sportski događaj koji od ove godine organizuje OC Jahorina, a koji privlači veliki broj takmičara iz nekoliko zemalja, kao i tradicionalni košarkaški kamp i ‘Piksi kup’. Prilikom održavanja tih događaja, biće poštovane sve mjere koje tada budu na snazi- rekao je gradonačelnik Nenad Vuković u izjavi za BN televiziju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Proslavljena krsna slava grada Istočno Sarajevo (FOTO) Proslavljena krsna slava grada Istočno Sarajevo (FOTO)
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 47m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 38m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 25m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 51m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 33m
    0