“Wizz Air” uvodi devet novih linija na sarajevski aerodrom

04.02.2021. 11:01
0
IZVOR: Srna

Avio-kompanija "Katar ervejz" (Qatar Airways) odgodila je planove za nastavak letova od Dohe do Sarajeva i Skoplja tokom ljeta 2021. godine.

Letovi za oba grada obustavljeni su u martu prošle godine i u početku su trebali biti obnovljeni 25. oktobra, ali su naknadno odgođeni do kraja marta ove godine.

Prodaja karata sada je zaustavljena do početka zimske sezone 2021/2022, od 30. oktobra, javio je portal "Ex-yu aviation news"

Katarski avio-prevoznik nudi jednokratne veze do Sarajeva i Skoplja preko Zagreba, Beograda, Beča i Istanbula u saradnji s kompanijama "Er Srbija" (Air Serbia), "Kroacija erlajns" (Croatia Airlines), "Austrijan erlans" (Austrian Airlines) i "Pegasus erlajns" (Pegasus Airlines) tokom cijelog ljeta.

Istovremeno, niskotarifni prevoznik "Vizer" (Wizz Air) baziraće avion "erbas A320" u Sarajevu od 20. maja i uvesti devet novih linija, osim postojeće usluge ka Budimpešti, navodi "Ex-yu aviation news".

Komentari 0
Povezane vijesti
Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta
Zašto je avionska karta jeftinija ako je kupite šest mjeseci ranije? Zašto je avionska karta jeftinija ako je kupite šest mjeseci ranije?
Na sarajevskom aerodromu uhapšen Turčin zbog krijumčarenja ljudi Na sarajevskom aerodromu uhapšen Turčin zbog krijumčarenja ljudi
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    20h 17m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    19h 48m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    16h 4m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    20h 11m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    11h 59m
    2