Za Časni krst se plivalo i na Novom Zelandu

19.01.2023. 15:36
0
IZVOR: srna.rs

Beograđanin Slobodan Majkić pobjednik je bogojavljenskog plivanja za Časni krst, u kojem su se nadmetali Srbi i Makedonci koji žive u Oklandu na Novom Zelendu.

- Od oko 50 okupljenih, njih 15 je u 18.30 časova po lokalnom vremenu plivalo za Časni krst. Iako su to kasni poslepdnevni časovi, oni su verovatno, zbog vremenske razlike, bili prvi u svetu od naših ljudi koji su plivali za Časni krst - rekao je Nebojša Joveljić.

Poklon za trijumf bila je ikona koju je Majkiću predao sveštenik Sava Antić.

Šest časova prije Srba i Makedonaca za Časni krst su u Oklandu plivali Rusi, koji slijede istu pravoslavnu tradiciju, prenosi "Blic".

Bogojavljenje je jedan od najvećih hrišćanskih praznika, jer su se u trenutku krštenja Isusa Hrista na rijeci Jordanu pojavila Sveta Trojica - Otac, Sin i Duh Sveti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Plivači za Časni krst nagrade proslijedili za Miloša, Magdalenu i porodicu Terzić Plivači za Časni krst nagrade proslijedili za Miloša, Magdalenu i porodicu Terzić
Reče “Bog se javi“ i skoči u Pivsko jezero: Otac Luka Cicmil zaplivao za Časni krst (VIDEO) Reče “Bog se javi“ i skoči u Pivsko jezero: Otac Luka Cicmil zaplivao za Časni krst (VIDEO)
Otac i kćerka plivali za Časni krst Otac i kćerka plivali za Časni krst
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    15h 50m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    14h 34m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    9h 19m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    6h 18m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    6h 24m
    0