Za četiri godine školovanja bez ijednog izostanka sa nastave

18.06.2024. 10:10
0
IZVOR: 058.ba

 

Kada su se ovih dana maturanti Srednjoškolskog centra „27. jnuar“ u Rogatici, na prigodnoj svečnosti, okupili da prime svjedočanstva i diplome, a neki i nagrade za postignute rezultate tokom školovanja, Vladan Balčaković, maturant gimnazije, uz nagradu za odlično učenje i vladanje, primio je i posebnu, rijetko, viđenu nagradu i posebno priznanje – za četiri godine srednjoškolskog školovanja bez ijednog izgubljenog časa sa nastave.

Vladan je rekao da mu je ovo priznanje veoma drago, posebno što je neobično i što  se rijetko dobija.

- Ali, ja sam samo izvršavao svoje „radne“ obaveza – da idem u školu. I tako je bilo. Pošto živim sa dijelom porodice u Rogatici, a drugi je u selu Blažujevići kod Borika, nisam imao potrebu da izostajem sa nastave. Uz to, na sreću, bio sam uvijek zdrav, pa  nisam imao potrebe da ostajem kod kuće. Mojim na selo išao sam u dane kad nije bilo nastave – subota i nedjelja i državni praznici - rekao je on.

Prema njegovim riječima, kad je na selu najčešće se družim sa traktorom, obavljajući „fine“ poslove, ali i one seoske, gdje treba zasukati rukave.

- Želim da pomognem majci, ocu i ostalim ukućanima, koji po pravilu od mene i ne traže puno osim da dobro učim i da ih u nečem drugom ne obrukam. I neću. Dokazao sam to dosadašnjim uspjehom u školi, a obećavam da će tako biti i ubuduće, u nastavku školovanja - istakao je on.

Vladan planira da studira na Mašinskom fakultetu u Istočnom Sarajevu.

- Nadam se da će mi se želja ispuniti, a ja ću se kao i do sada truditi  da opravdam povjerenje - rekao je Vladan, koji je sa mature uz svjedočanstvo i diplomu ponio i dvije novčane nagrade, načelnika opštine Milorada Jagodića i Opštinske uprave.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice
Auto-moto društvo „Rogatica“ i MUP Srpske sproveli akciju “Vozači, škola je za nas, oprez je za vas“ Auto-moto društvo „Rogatica“ i MUP Srpske sproveli akciju “Vozači, škola je za nas, oprez ...
Dan žalosti u Rogatici Dan žalosti u Rogatici
Najčitanije
  • Major Kosta Todorović – Legenda o srpskom hrabrom srcu
    15h 23m
    0
  • Domaći posni brusketi
    15h 56m
    0
  • Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
    11h 14m
    4
  • Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice
    13h 22m
    0
  • Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
    9h 35m
    1