За четири године школовања без иједног изостанка са наставе

18.06.2024. 10:10
0
ИЗВОР: 058.ba

 

Када су се ових дана матуранти Средњошколског центра „27. јнуар“ у Рогатици, на пригодној свечности, окупили да приме свједочанства и дипломе, а неки и награде за постигнуте резултате током школовања, Владан Балчаковић, матурант гимназије, уз награду за одлично учење и владање, примио је и посебну, ријетко, виђену награду и посебно признање – за четири године средњошколског школовања без иједног изгубљеног часа са наставе.

Владан је рекао да му је ово признање веома драго, посебно што је необично и што  се ријетко добија.

- Али, ја сам само извршавао своје „радне“ обавеза – да идем у школу. И тако је било. Пошто живим са дијелом породице у Рогатици, а други је у селу Блажујевићи код Борика, нисам имао потребу да изостајем са наставе. Уз то, на срећу, био сам увијек здрав, па  нисам имао потребе да остајем код куће. Мојим на село ишао сам у дане кад није било наставе – субота и недјеља и државни празници - рекао је он.

Према његовим ријечима, кад је на селу најчешће се дружим са трактором, обављајући „фине“ послове, али и оне сеоске, гдје треба засукати рукаве.

- Желим да помогнем мајци, оцу и осталим укућанима, који по правилу од мене и не траже пуно осим да добро учим и да их у нечем другом не обрукам. И нећу. Доказао сам то досадашњим успјехом у школи, а обећавам да ће тако бити и убудуће, у наставку школовања - истакао је он.

Владан планира да студира на Машинском факултету у Источном Сарајеву.

- Надам се да ће ми се жеља испунити, а ја ћу се као и до сада трудити  да оправдам повјерење - рекао је Владан, који је са матуре уз свједочанство и диплому понио и двије новчане награде, начелника општине Милорада Јагодића и Општинске управе.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Конференција беба 1. јула у Рогатици Конференција беба 1. јула у Рогатици
Са сусрета прве генерације гимназијалаца у Рогатици – Виђење након 50 година Са сусрета прве генерације гимназијалаца у Рогатици – Виђење након 50 година
Вук Ћајић из Рогатице постао шампион БиХ у класи МX 85 Вук Ћајић из Рогатице постао шампион БиХ у класи МX 85
Најчитаније
  • Татјана је пала са литице у амбис, а двије и по године касније удала се за свог спасиоца
    22h 43m
    0
  • Шеснаесто чека прабабино крило...
    21h 54m
    0
  • Невријеме у Српској, падао и град (ВИДЕО)
    1h 13m
    0
  • Почео хуманитарни „Базар из блока“ у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    23h 31m
    0
  • ПУ Источно Сарајево: За шест мјесеци 270 случајева злоупотребе наркотика (ФОТО)
    5h 4m
    0