Za desetak dana studija izvodljivosti za gasnu infrastrukturu u istočnom dijelu Srpske

07.03.2023. 21:56
3
IZVOR: rtrs.tv

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Istočnom Sarajevu sa direktorom preduzeća "Sarajevo-gas" Nedeljkom Elekom o izgradnji gasne infrastrukture u istočnom dijelu Republike Srpske.

Elek je informisao Đokića o trenutnom statusu projekta gasifikacije i projekcijama razvoja gasne mreže u ovom području, ističući da projekat ide planiranom dinamikom i da se očekuje da će za oko 10 dana biti završena izrada studije izvodljivosti za njegovu realizaciju, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva Srpske.

Ovim projektom gasifikacije vrijednosti oko 70 miliona KM su obuhvaćeni Šekovići, Vlasenica /Igrišta/, Milići, Han Pijesak, Pale /Jahorina/, Trnovo, te bi se radilo i proširenje gasne mreže na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

Đokić je istakao da je Vlada Republike Srpske opredijeljena da ulaže u sve dijelove Republike Srpske i da će podržati njen ravnomjeran razvoj, koji je veoma značajan sa stanovišta opšteg ekonomskog rasta.

Sagovornici su konstatovali da investicijama treba osnažiti gasni sektor, što bi dugoročno donijelo brojne koristi građanima i privredi.

U saopštenju je navedeno da gasifikacija gradova važan projekat i prelazak na ovaj energent budućnost Republike Srpske, jer može imati višestruku namjenu.

Na sastanku je dogovoreno da će Đokić uskoro ponovo posjeti ovo preduzeće, kada će mu zvanično biti predstavljena ova studija izvodljivosti projekta.

Đokić i Elek saglasili su se da je preduzeća "Sarajevo-gas" od strateškog značaja i biće nosilac tih aktivnosti u ovom dijelu Republike Srpske.

Iz resornog ministarstva su podsjetili da je preduzeće "Sarajevo-gas" od početka ove godine u većinskom vlasništvu Republike Srpske.

- Vlada je preuzimanjem akcija ovog preduzeća pokazala posvećenost realizaciji projekta gasifikacije ovog, kao i ostalih dijelova Republike Srpske - navedeno je u saopštenju. 

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Aa 09.03.2023. 07:48
    Đe su Eleku napuhane cuke oko njega, poslog direktora niko nije čuvao ....
  • Generic placeholder image
    Sa 08.03.2023. 08:28
    Šuge
  • Generic placeholder image
    Leo 07.03.2023. 22:34
    U suštini...studija izvodljivosti je već..."izvodljiva"...na osnovu budućih planova koji se ovdje iznose
Povezane vijesti
Lov gazda sa Jadrana ne prestaje Lov gazda sa Jadrana ne prestaje
Manji prinosi dižu cijene voća Manji prinosi dižu cijene voća
Srpska bogatija za 24 bebe Srpska bogatija za 24 bebe
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    6h 23m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    9h 9m
    0
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    8h 42m
    1
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    11h 49m
    1
  • U rijeci Bojani pronađeno tijelo još jedne djevojčice
    23h 38m
    0