Za dječiju onkologiju do sad uplaćeno 14 miliona dinara

06.05.2024. 13:22
0
IZVOR: magazin.politika.rs

Nikola Rokvić pješači već 13. dan ka Grčkoj, do Egine, gdje se nalazi manastir Svetog Nektarija. Srbiju je prešao, sada je u Makedoniji. Pjevač se svakodnevno javlja na svom Instagram profilu pokazujući kakvim sve terenom prolazi. Dirljivi su susreti sa ljudima koji žele da ga pozdrave i podrže oduševljeni njegovom humanošću.

Juče se javio iz grada Sveti Nikola u središnjem dijelu Sjeverne Makedonije.

- Domaćini su mi rekli da je baš na ovom mestu Sveti Nikola vratio vid Stefanu Dečanskom. Ovde ćemo večeras dočekati Vaskrs, mnogo sam radostan - rekao je Nikola u videu.

Slika

Foto: Screenshot

Nikola se u drugom videu zahvalio svima koji su donirali novac u humanitarne svrhe i objavio da je do sada prikupljeno 14 miliona dinara!

Cilj je da se, zajedničkim snagama, prikupi 150.000 evra za kupovinu aparata koji će pomoći u dijagnostikovanju kancera mozga kod djece i 50.000 evra za renoviranje dijela dječije onkologije.

Slika

Foto: Screenshot

Rokvić se za put spremao duhovno i mentalno - tri godine, a za Internet portal RTS-a opisao je i na koji način prelazi kilometre.

- Tri kilometra idem brzim hod, pa tri kilometra brzi hod sa štapovima i onda tri kilometra trčim. I tako sve radim ukrug do tog nekog... eto, tri puta, to je 27 kilometara i onda još nekih osam kilometara, kombinujem trčanje i brzi hod. I sve to radim u kontinuitetu - rekao je pjevač.

Sa Nikolom na putu su i tri njegova prijatelja koji voze kamp-prikolicu gdje spavaju narednih mjesec dana.

- Uvijek sam govorio da čovjek ne može bez čovjeka, bez svog bližnjeg, bez svoje porodice! Moji bližnji na ovoj misiji su moja braća, sjajni ljudi, koji me svaki dan ispraćaju, čekaju na dnevnom cilju, dočekuju… Braća koja su žrvovala svojih mjesec dana života da pomognu! Kao u priči o dobrom Samarjaninu, kada pitaju Gospoda ko je naš bližnji… Bližnji je onaj koji nam nesebično pomaže, koji ne pravi razlike, podjele i ne postavlja granice u Ljubavi! Moji bližnji Blaško Gavrić, Aleksandar Slijepčević i Mladen Trišić! Hvala vam u vječnosti - dodao je pjevač.

Komentari 0
Najčitanije
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    22h 16m
    0
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    14h 44m
    1
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    21h 9m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    20h 17m
    2
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    21h 14m
    0