За дјечију онкологију до сад уплаћено 14 милиона динара

06.05.2024. 13:22
0
ИЗВОР: magazin.politika.rs

Никола Роквић пјешачи већ 13. дан ка Грчкој, до Егине, гдје се налази манастир Светог Нектарија. Србију је прешао, сада је у Македонији. Пјевач се свакодневно јавља на свом Инстаграм профилу показујући каквим све тереном пролази. Дирљиви су сусрети са људима који желе да га поздраве и подрже одушевљени његовом хуманошћу.

Јуче се јавио из града Свети Никола у средишњем дијелу Сјеверне Македоније.

- Домаћини су ми рекли да је баш на овом месту Свети Никола вратио вид Стефану Дечанском. Овде ћемо вечерас дочекати Васкрс, много сам радостан - рекао је Никола у видеу.

Слика

Фото: Screenshot

Никола се у другом видеу захвалио свима који су донирали новац у хуманитарне сврхе и објавио да је до сада прикупљено 14 милиона динара!

Циљ је да се, заједничким снагама, прикупи 150.000 евра за куповину апарата који ће помоћи у дијагностиковању канцера мозга код дјеце и 50.000 евра за реновирање дијела дјечије онкологије.

Слика

Фото: Screenshot

Роквић се за пут спремао духовно и ментално - три године, а за Интернет портал РТС-а описао је и на који начин прелази километре.

- Три километра идем брзим ход, па три километра брзи ход са штаповима и онда три километра трчим. И тако све радим укруг до тог неког... ето, три пута, то је 27 километара и онда још неких осам километара, комбинујем трчање и брзи ход. И све то радим у континуитету - рекао је пјевач.

Са Николом на путу су и три његова пријатеља који возе камп-приколицу гдје спавају наредних мјесец дана.

- Увијек сам говорио да човјек не може без човјека, без свог ближњег, без своје породице! Моји ближњи на овој мисији су моја браћа, сјајни људи, који ме сваки дан испраћају, чекају на дневном циљу, дочекују… Браћа која су жрвовала својих мјесец дана живота да помогну! Као у причи о добром Самарјанину, када питају Господа ко је наш ближњи… Ближњи је онај који нам несебично помаже, који не прави разлике, подјеле и не поставља границе у Љубави! Моји ближњи Блашко Гаврић, Александар Слијепчевић и Младен Тришић! Хвала вам у вјечности - додао је пјевач.

Коментари 0
Најчитаније
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    22h 40m
    0
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    15h 8m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    20h 41m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    21h 33m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    21h 38m
    0