Za operaciju malenog Stefana potrebno sakupiti 19 hiljada evra

28.07.2020. 11:18
0
IZVOR: Katera

Stefan Novaković dvogodišnji je dječak iz Istočnog Sarajeva koji boluje od Opstoklonusa mioklonusa, izazvanim neuroblastonom, tumorom koji se nalazi na kičmenoj moždini, a za njegovu operaciju, u jednoj od poznatih klinika u Turskoj, potrebno je sakupiti 19 hiljada evra.

Slika

U ovaj iznos nisu uključeni troškovi terapija koje će uslijediti nakon operacije, kao ni troškovi smještaja i avionskih karata za porodicu Novaković, a iznos od 19 hiljada evra za operaciju potrebno je sakupiti do ponedjeljka, 3. avgusta, kada bi porodica Novaković trebala da krene u Tursku.

Od 1. do 31. avgusta biće otvoren humanitarni m:tel-ov broj 1412 za liječenje malenog Stefana.

Stefanova majka Slađana Novaković kaže da je Stefan rođen kao zdrava beba, a da su se prvi simptomi javili kada je dječaku bilo samo osam mjeseci. Težak put počinje dijagnostikama obavljenim širom Republike Srpske, a nastavio se u Beogradu, i to u Poliklinici za neurologiju i psihijatriju djece i omladine u Beogradu, gdje su doktori, nakon urađenih nalaza, posumnjali na neuroblastom.

Kako ističe Stefanova majka, neizostavni dio utvrđivanja dijagnoze bio je magnet mozga, endokranijuma, vrata i toraksa, gdje se najčešće i javlja tumor neuroblastom. Pregled su obavili u prestižnoj klinici „Panacea“ u Beogradu, gdje doktori na urađenom magnetu nisu primijetili neuroblastom, te su nalaz očitali kao uredan.

Dijagnozu su utvrdili u Poliklinici „Sirius“, čiji su doktori i na prethodnim snimcima magneta, urađenim u „Panacei“, uvidjeli da je riječ o neuroblastomu, koji je bio prisutan kod dječak kada je imao samo osam mjeseci.

Slika

- Greškom magneta, Stefan je u ovakvoj situaciji u kakvoj jeste, sa bolovima. Nama kao roditeljima je jako teško gledati dijete koje se bori da trči, koji se bori da hoda, koji se bori kao lav, ali on to ne može zbog tumora – istakla je majka Slađana.

Predsjednik Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac, u ime opštinskih organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, rekao je da će biti poslati dopisi svim institucijama na prostoru Istočnog Sarajeva za pomoć pri sakupljanju sredstava za liječenje malog Stefana.

- Nije to samo 19 hiljada evra. Mi znamo iz iskustva, iz dosadašnjih akcija koje smo vodili, da su ta sredstva mnogo viša za dalje liječenje. Pitanje je kako će se sve odvijati i koliko će liječenje trajati – istakao je Skakavac.

Skakavac je iskoristio priliku da pozove sve ljude dobre volje da se uključe u ovu akciju.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Na humanitarni broj 1412 do danas 24.000 poziva Na humanitarni broj 1412 do danas 24.000 poziva
Stefan Novaković boravi na kontrolnim pregledima u Turskoj Stefan Novaković boravi na kontrolnim pregledima u Turskoj
Dobre vijesti za našeg velikog borca Stefana Novakovića Dobre vijesti za našeg velikog borca Stefana Novakovića
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    21h 57m
    0
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    3h 32m
    0
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    20h 6m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    8h 47m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    6h 33m
    0