За операцију маленог Стефана потребно сакупити 19 хиљада евра

28.07.2020. 11:18
0
ИЗВОР: Катера

Стефан Новаковић двогодишњи је дјечак из Источног Сарајева који болује од Опстоклонуса миоклонуса, изазваним неуробластоном, тумором који се налази на кичменој мождини, а за његову операцију, у једној од познатих клиника у Турској, потребно је сакупити 19 хиљада евра.

Слика

У овај износ нису укључени трошкови терапија које ће услиједити након операције, као ни трошкови смјештаја и авионских карата за породицу Новаковић, а износ од 19 хиљада евра за операцију потребно је сакупити до понедјељка, 3. августа, када би породица Новаковић требала да крене у Турску.

Од 1. до 31. августа биће отворен хуманитарни м:тел-ов број 1412 за лијечење маленог Стефана.

Стефанова мајка Слађана Новаковић каже да је Стефан рођен као здрава беба, а да су се први симптоми јавили када је дјечаку било само осам мјесеци. Тежак пут почиње дијагностикама обављеним широм Републике Српске, а наставио се у Београду, и то у Поликлиници за неурологију и психијатрију дјеце и омладине у Београду, гдје су доктори, након урађених налаза, посумњали на неуробластом.

Како истиче Стефанова мајка, неизоставни дио утврђивања дијагнозе био је магнет мозга, ендокранијума, врата и торакса, гдје се најчешће и јавља тумор неуробластом. Преглед су обавили у престижној клиници „Панацеа“ у Београду, гдје доктори на урађеном магнету нису примијетили неуробластом, те су налаз очитали као уредан.

Дијагнозу су утврдили у Поликлиници „Сириус“, чији су доктори и на претходним снимцима магнета, урађеним у „Панацеи“, увидјели да је ријеч о неуробластому, који је био присутан код дјечак када је имао само осам мјесеци.

Слика

- Грешком магнета, Стефан је у оваквој ситуацији у каквој јесте, са боловима. Нама као родитељима је јако тешко гледати дијете које се бори да трчи, који се бори да хода, који се бори као лав, али он то не може због тумора – истакла је мајка Слађана.

Предсједник Црвеног крста Источна Илиџа Ранко Скакавац, у име општинских организација Црвеног крста Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, рекао је да ће бити послати дописи свим институцијама на простору Источног Сарајева за помоћ при сакупљању средстава за лијечење малог Стефана.

- Није то само 19 хиљада евра. Ми знамо из искуства, из досадашњих акција које смо водили, да су та средства много виша за даље лијечење. Питање је како ће се све одвијати и колико ће лијечење трајати – истакао је Скакавац.

Скакавац је искористио прилику да позове све људе добре воље да се укључе у ову акцију.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
На хуманитарни број 1412 до данас 24.000 позива На хуманитарни број 1412 до данас 24.000 позива
Стефан Новаковић борави на контролним прегледима у Турској Стефан Новаковић борави на контролним прегледима у Турској
Добре вијести за нашег великог борца Стефана Новаковића Добре вијести за нашег великог борца Стефана Новаковића
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    19h 47m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    23h 26m
    7
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    17h 56m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    6h 37m
    0
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    1h 22m
    0