Za redovne studente državnih fakulteta besplatno školovanje

07.11.2019. 19:34
0
IZVOR: Srpska.info

Svi redovni studenti javnih visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj, koji daju godinu za godinom, bez obnova, od naredne godine će imati besplatno školovanje, bilo da su na prvom ili na drugom ciklusu studija.

To je najveća novost koju studentima u Republici Srpskoj donosi novi Zakon o visokom obrazovanju, koji je pripremilo Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

– Redovne studente oslobađamo plaćanja školarine, a time želimo da ih stimulišemo da ostaju ovdje, te da damo dodatni motiv onima koji možda nisu mislili da studiraju na javnim univerzitetima. Ta mjera ne dolazi bez uslova, ali pomaže onima koji imaju ambiciju da budu najbolji. Planiramo i posebne podsticaje za treći ciklus, odnosno za one koji u Srpskoj hoće da doktoriraju – otkriva za Srpskainfo resorni ministar Srđan Rajčević.

Komentari 0
Povezane vijesti
Besplatno školovanje za sve učenike Bogoslovije u Prizrenu Besplatno školovanje za sve učenike Bogoslovije u Prizrenu
Otvoren 21. međunarodni naučno-stručni skup "Infoteh-Jahorina 2022" Otvoren 21. međunarodni naučno-stručni skup "Infoteh-Jahorina 2022"
Izgradnjom Studentskog doma, Muzičke akademije i Rektorata Istočno Sarajevo dobija novu perspektivu Izgradnjom Studentskog doma, Muzičke akademije i Rektorata Istočno Sarajevo dobija novu per...
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    12h 59m
    0
  • Slani mafini
    22h 20m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    22h 9m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    16h 38m
    3
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    11h 8m
    0