Za rekonstrukciju 33 kilometra puta izdvajaju 26 miliona KM

19.01.2022. 09:54
3
IZVOR: Srna

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će u narednih mjesec dana biti raspisan tender za izbor izvođača radova na rekonstrukciji magistralnog puta Klašnice – Gradiška, te da je vrijednost ovog projekta oko 26 miliona KM.

Dodik je nakon sastanka sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem istakao da je to jedan od najznačajnijih projekata u ovom gradu.

- To je magistralni put sa najvećom frekvencijom vozila još u bivšoj Jugoslaviji, te su ovi radovi od izuzetnog značaja za buduće vrijeme - izjavio je Dodik novinarima u Gradišci.

On je ukazao i na značaj radova na rekonstrukciji puta Draksenić – Vrbaška, koji povezuje Gradišku i Kozarsku Dubicu, koji su već počeli, a čija ukupna vrijednost iznosi oko devet miliona KM.

Dodik je napomenuo da su to najznačajniji projekti, koji će uz most preko Save znatno doprinijeti rasterećenju saobraćaja u Gradišci.

- Gradiće se i slobodna ekonomska zona, što će doprinijeti uzdizanju Gradiške, koja će biti dobar primjer grada koji se bavi razvojem privrednih potencijala - rekao je Dodik.

On je naveo i da je završen stečajni postupak u preduzeću “Ratarstvo” Nova Topola, a kojim je Republika Srpska dobila oko osam hiljada hektara zemljišta.

- To zemljište nam je sada na raspolaganju, te ćemo pronaći način kako da ga najfunkcionalnije rasporedimo, te da budu zadovoljni svi koji žele da rade, a naročito mladi koji žele da ostanu na ovom prostoru, a koje treba da podstičemo dodjelom zemljišta, ali i značajnim podsticajima - rekao je Dodik.

On je napomenuo da je prošle godine isplaćeno oko 14 miliona podsticaja poljoprivrednim gazdinstvima na prostoru Gradiške.

Komentari 3
 • Generic placeholder image
  Jane 21.01.2022. 14:34
  Šta će im magistralni put, dobiće aerodrom i svaka kuća po aviončić!
 • Generic placeholder image
  Paja 19.01.2022. 10:47
  Nekada se smatralo da su Hercegovci najinteligentniji dio srpskog naroda (šire i balkanskog), uz to i da su vrlo mudri.
  Mene razačaraše dibidus.
  Jednom u životu im se pruži šansa da izaberu svog čovjeka na čelo vlasti (bilo koje države) i oni listom protiv njega, a za nekakvu "tuđinku" iz Teslića.
  Kakvi glupani???
 • Generic placeholder image
  Super, 19.01.2022. 10:40
  Super imaju i autoput i novi magistrali, a Tjentište, čekaj da Srbija napravi. Bravo Tamindžija, bravo sekretaru SNSD. Bravo Hercegovci, dobro ste birali i sljedeći put tako. Ništa se vi ne brinite, obećaće vam u septembru da će sve uraditi. Vi ćete u svom snsdeovskom transu biti uvjerini do sljedećih izbora da se vozite modernom sobraćajnicom, pa opet obećanje...
  Nekada se
Povezane vijesti
Građani iseljavaju, Dodik bi da im "mijenja svijest" Građani iseljavaju, Dodik bi da im "mijenja svijest"
Dodik: Onaj ko sankcijama prijeti bankama u Srpskoj biće protjeran iz Banjaluke Dodik: Onaj ko sankcijama prijeti bankama u Srpskoj biće protjeran iz Banjaluke
Savjeti za dobru pripremu automobila pred veliki put Savjeti za dobru pripremu automobila pred veliki put
Najčitanije
 • Sjećanje na Mateju Radovića ne blijedi
  40m
  3
 • Ubijene dvije osobe, jedna povrijeđena
  14h 42m
  0
 • Dr Vladimir Radović novi specijalista ginekologije i akušerstva u Bolnici „Srbija“
  21h 13m
  7
 • Petar Bojović - slavljen i ponižen
  1h 16m
  1
 • Udar groma napravio veliku materijalnu štetu na kući porodice Matović u Istočnoj Ilidži (FOTO)
  3h 34m
  0