Za rekonstrukciju 33 kilometra puta izdvajaju 26 miliona KM

19.01.2022. 09:54
3
IZVOR: Srna

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će u narednih mjesec dana biti raspisan tender za izbor izvođača radova na rekonstrukciji magistralnog puta Klašnice – Gradiška, te da je vrijednost ovog projekta oko 26 miliona KM.

Dodik je nakon sastanka sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem istakao da je to jedan od najznačajnijih projekata u ovom gradu.

- To je magistralni put sa najvećom frekvencijom vozila još u bivšoj Jugoslaviji, te su ovi radovi od izuzetnog značaja za buduće vrijeme - izjavio je Dodik novinarima u Gradišci.

On je ukazao i na značaj radova na rekonstrukciji puta Draksenić – Vrbaška, koji povezuje Gradišku i Kozarsku Dubicu, koji su već počeli, a čija ukupna vrijednost iznosi oko devet miliona KM.

Dodik je napomenuo da su to najznačajniji projekti, koji će uz most preko Save znatno doprinijeti rasterećenju saobraćaja u Gradišci.

- Gradiće se i slobodna ekonomska zona, što će doprinijeti uzdizanju Gradiške, koja će biti dobar primjer grada koji se bavi razvojem privrednih potencijala - rekao je Dodik.

On je naveo i da je završen stečajni postupak u preduzeću “Ratarstvo” Nova Topola, a kojim je Republika Srpska dobila oko osam hiljada hektara zemljišta.

- To zemljište nam je sada na raspolaganju, te ćemo pronaći način kako da ga najfunkcionalnije rasporedimo, te da budu zadovoljni svi koji žele da rade, a naročito mladi koji žele da ostanu na ovom prostoru, a koje treba da podstičemo dodjelom zemljišta, ali i značajnim podsticajima - rekao je Dodik.

On je napomenuo da je prošle godine isplaćeno oko 14 miliona podsticaja poljoprivrednim gazdinstvima na prostoru Gradiške.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Jane 21.01.2022. 14:34
    Šta će im magistralni put, dobiće aerodrom i svaka kuća po aviončić!
  • Generic placeholder image
    Paja 19.01.2022. 10:47
    Nekada se smatralo da su Hercegovci najinteligentniji dio srpskog naroda (šire i balkanskog), uz to i da su vrlo mudri.
    Mene razačaraše dibidus.
    Jednom u životu im se pruži šansa da izaberu svog čovjeka na čelo vlasti (bilo koje države) i oni listom protiv njega, a za nekakvu "tuđinku" iz Teslića.
    Kakvi glupani???
  • Generic placeholder image
    Super, 19.01.2022. 10:40
    Super imaju i autoput i novi magistrali, a Tjentište, čekaj da Srbija napravi. Bravo Tamindžija, bravo sekretaru SNSD. Bravo Hercegovci, dobro ste birali i sljedeći put tako. Ništa se vi ne brinite, obećaće vam u septembru da će sve uraditi. Vi ćete u svom snsdeovskom transu biti uvjerini do sljedećih izbora da se vozite modernom sobraćajnicom, pa opet obećanje...
    Nekada se
Povezane vijesti
Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac! Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici
Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    23h 38m
    0
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    13h 58m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    3h 11m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    3h 5m
    0
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    18h 2m
    0