За реконструкцију 33 километра пута издвајају 26 милиона КМ

19.01.2022. 09:54
3
ИЗВОР: Срна

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће у наредних мјесец дана бити расписан тендер за избор извођача радова на реконструкцији магистралног пута Клашнице – Градишка, те да је вриједност овог пројекта око 26 милиона КМ.

Додик је након састанка са градоначелником Градишке Зораном Аџићем истакао да је то један од најзначајнијих пројеката у овом граду.

- То је магистрални пут са највећом фреквенцијом возила још у бившој Југославији, те су ови радови од изузетног значаја за будуће вријеме - изјавио је Додик новинарима у Градишци.

Он је указао и на значај радова на реконструкцији пута Драксенић – Врбашка, који повезује Градишку и Козарску Дубицу, који су већ почели, а чија укупна вриједност износи око девет милиона КМ.

Додик је напоменуо да су то најзначајнији пројекти, који ће уз мост преко Саве знатно допринијети растерећењу саобраћаја у Градишци.

- Градиће се и слободна економска зона, што ће допринијети уздизању Градишке, која ће бити добар примјер града који се бави развојем привредних потенцијала - рекао је Додик.

Он је навео и да је завршен стечајни поступак у предузећу “Ратарство” Нова Топола, а којим је Република Српска добила око осам хиљада хектара земљишта.

- То земљиште нам је сада на располагању, те ћемо пронаћи начин како да га најфункционалније распоредимо, те да буду задовољни сви који желе да раде, а нарочито млади који желе да остану на овом простору, а које треба да подстичемо додјелом земљишта, али и значајним подстицајима - рекао је Додик.

Он је напоменуо да је прошле године исплаћено око 14 милиона подстицаја пољопривредним газдинствима на простору Градишке.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Јане 21.01.2022. 14:34
    Шта ће им магистрални пут, добиће аеродром и свака кућа по авиончић!
  • Generic placeholder image
    Paja 19.01.2022. 10:47
    Nekada se smatralo da su Hercegovci najinteligentniji dio srpskog naroda (šire i balkanskog), uz to i da su vrlo mudri.
    Mene razačaraše dibidus.
    Jednom u životu im se pruži šansa da izaberu svog čovjeka na čelo vlasti (bilo koje države) i oni listom protiv njega, a za nekakvu "tuđinku" iz Teslića.
    Kakvi glupani???
  • Generic placeholder image
    Super, 19.01.2022. 10:40
    Super imaju i autoput i novi magistrali, a Tjentište, čekaj da Srbija napravi. Bravo Tamindžija, bravo sekretaru SNSD. Bravo Hercegovci, dobro ste birali i sljedeći put tako. Ništa se vi ne brinite, obećaće vam u septembru da će sve uraditi. Vi ćete u svom snsdeovskom transu biti uvjerini do sljedećih izbora da se vozite modernom sobraćajnicom, pa opet obećanje...
    Nekada se
Повезане вијести
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Четири малољетника ухапшена након проналаска пиштоља код ученика у Градишци Четири малољетника ухапшена након проналаска пиштоља код ученика у Градишци
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    21h 8m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    18h 37m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    12h 51m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    17h 55m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    9h 3m
    0