За реконструкцију 33 километра пута издвајају 26 милиона КМ

19.01.2022. 09:54
3
ИЗВОР: Срна

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће у наредних мјесец дана бити расписан тендер за избор извођача радова на реконструкцији магистралног пута Клашнице – Градишка, те да је вриједност овог пројекта око 26 милиона КМ.

Додик је након састанка са градоначелником Градишке Зораном Аџићем истакао да је то један од најзначајнијих пројеката у овом граду.

- То је магистрални пут са највећом фреквенцијом возила још у бившој Југославији, те су ови радови од изузетног значаја за будуће вријеме - изјавио је Додик новинарима у Градишци.

Он је указао и на значај радова на реконструкцији пута Драксенић – Врбашка, који повезује Градишку и Козарску Дубицу, који су већ почели, а чија укупна вриједност износи око девет милиона КМ.

Додик је напоменуо да су то најзначајнији пројекти, који ће уз мост преко Саве знатно допринијети растерећењу саобраћаја у Градишци.

- Градиће се и слободна економска зона, што ће допринијети уздизању Градишке, која ће бити добар примјер града који се бави развојем привредних потенцијала - рекао је Додик.

Он је навео и да је завршен стечајни поступак у предузећу “Ратарство” Нова Топола, а којим је Република Српска добила око осам хиљада хектара земљишта.

- То земљиште нам је сада на располагању, те ћемо пронаћи начин како да га најфункционалније распоредимо, те да буду задовољни сви који желе да раде, а нарочито млади који желе да остану на овом простору, а које треба да подстичемо додјелом земљишта, али и значајним подстицајима - рекао је Додик.

Он је напоменуо да је прошле године исплаћено око 14 милиона подстицаја пољопривредним газдинствима на простору Градишке.

Коментари 3
 • Generic placeholder image
  Јане 21.01.2022. 14:34
  Шта ће им магистрални пут, добиће аеродром и свака кућа по авиончић!
 • Generic placeholder image
  Paja 19.01.2022. 10:47
  Nekada se smatralo da su Hercegovci najinteligentniji dio srpskog naroda (šire i balkanskog), uz to i da su vrlo mudri.
  Mene razačaraše dibidus.
  Jednom u životu im se pruži šansa da izaberu svog čovjeka na čelo vlasti (bilo koje države) i oni listom protiv njega, a za nekakvu "tuđinku" iz Teslića.
  Kakvi glupani???
 • Generic placeholder image
  Super, 19.01.2022. 10:40
  Super imaju i autoput i novi magistrali, a Tjentište, čekaj da Srbija napravi. Bravo Tamindžija, bravo sekretaru SNSD. Bravo Hercegovci, dobro ste birali i sljedeći put tako. Ništa se vi ne brinite, obećaće vam u septembru da će sve uraditi. Vi ćete u svom snsdeovskom transu biti uvjerini do sljedećih izbora da se vozite modernom sobraćajnicom, pa opet obećanje...
  Nekada se
Повезане вијести
Додик најавио референдум о независности Српске од БиХ Додик најавио референдум о независности Српске од БиХ
Додик предложио свим странкама да не учествују на изборима према Шмитовим наметнутим правилима Додик предложио свим странкама да не учествују на изборима према Шмитовим наметнутим прави...
Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац! Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
Најчитаније
 • Операција Текбир - неуспјели покушај деблокаде Сарајева
  16h 30m
  11
 • “Тражим мужа”: Љепотица из Бањалуке "запалила" друштвене мреже (ФОТО)
  17h 51m
  4
 • Вечерас откривање и освештење споменика породици у Источном Новом Сарајеву
  17h 19m
  0
 • У Источном Новом Сарајеву откривен споменик породици - симбол егзодуса сарајевских Срба (ФОТО)
  5h 23m
  5
 • Земљотрес у БиХ
  9h 27m
  0