За реконструкцију 33 километра пута издвајају 26 милиона КМ

19.01.2022. 09:54
3
ИЗВОР: Срна

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће у наредних мјесец дана бити расписан тендер за избор извођача радова на реконструкцији магистралног пута Клашнице – Градишка, те да је вриједност овог пројекта око 26 милиона КМ.

Додик је након састанка са градоначелником Градишке Зораном Аџићем истакао да је то један од најзначајнијих пројеката у овом граду.

- То је магистрални пут са највећом фреквенцијом возила још у бившој Југославији, те су ови радови од изузетног значаја за будуће вријеме - изјавио је Додик новинарима у Градишци.

Он је указао и на значај радова на реконструкцији пута Драксенић – Врбашка, који повезује Градишку и Козарску Дубицу, који су већ почели, а чија укупна вриједност износи око девет милиона КМ.

Додик је напоменуо да су то најзначајнији пројекти, који ће уз мост преко Саве знатно допринијети растерећењу саобраћаја у Градишци.

- Градиће се и слободна економска зона, што ће допринијети уздизању Градишке, која ће бити добар примјер града који се бави развојем привредних потенцијала - рекао је Додик.

Он је навео и да је завршен стечајни поступак у предузећу “Ратарство” Нова Топола, а којим је Република Српска добила око осам хиљада хектара земљишта.

- То земљиште нам је сада на располагању, те ћемо пронаћи начин како да га најфункционалније распоредимо, те да буду задовољни сви који желе да раде, а нарочито млади који желе да остану на овом простору, а које треба да подстичемо додјелом земљишта, али и значајним подстицајима - рекао је Додик.

Он је напоменуо да је прошле године исплаћено око 14 милиона подстицаја пољопривредним газдинствима на простору Градишке.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Јане 21.01.2022. 14:34
    Шта ће им магистрални пут, добиће аеродром и свака кућа по авиончић!
  • Generic placeholder image
    Paja 19.01.2022. 10:47
    Nekada se smatralo da su Hercegovci najinteligentniji dio srpskog naroda (šire i balkanskog), uz to i da su vrlo mudri.
    Mene razačaraše dibidus.
    Jednom u životu im se pruži šansa da izaberu svog čovjeka na čelo vlasti (bilo koje države) i oni listom protiv njega, a za nekakvu "tuđinku" iz Teslića.
    Kakvi glupani???
  • Generic placeholder image
    Super, 19.01.2022. 10:40
    Super imaju i autoput i novi magistrali, a Tjentište, čekaj da Srbija napravi. Bravo Tamindžija, bravo sekretaru SNSD. Bravo Hercegovci, dobro ste birali i sljedeći put tako. Ništa se vi ne brinite, obećaće vam u septembru da će sve uraditi. Vi ćete u svom snsdeovskom transu biti uvjerini do sljedećih izbora da se vozite modernom sobraćajnicom, pa opet obećanje...
    Nekada se
Повезане вијести
Грађани исељавају, Додик би да им "мијења свијест" Грађани исељавају, Додик би да им "мијења свијест"
Додик: Онај ко санкцијама пријети банкама у Српској биће протјеран из Бањалуке Додик: Онај ко санкцијама пријети банкама у Српској биће протјеран из Бањалуке
Савјети за добру припрему аутомобила пред велики пут Савјети за добру припрему аутомобила пред велики пут
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 21m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 20m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 56m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 17m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    11h 0m
    9