Za vikend kišovito, u ponedjeljak razvedravanje

01.05.2020. 09:22
0
IZVOR: SRNA

U Republici Srpskoj u naredna dva dana biće promjenljivo oblačno sa kišom i kraćim sunčanim periodima, te najvišom dnevnom temperaturom vazduha do 20 stepeni Celzijusovih, dok se u ponedjeljak očekuje razvedravanje.

Jutro će sutra biti oblačno sa kišom, na zapadu i sjeveru prijepodne i sa pljuskovima, a tokom dana doći će do premještanja oblačnosti od zapada preko sjevera i centralnih predjela na istok.

Minimalna temperatura vazduha biće od sedam do 13 stepeni, na planinama od šest stepeni, a najviša dnevna od 12 do 18, na sjeveroistoku oko 20, a na planinama od osam stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 3. maja, jutro će biti oblačno sa kišom na sjeverozapadu u ostalim predjelima promjenljivo oblačno.

Prije podne padavine će se širiti i na ostale krajeve, uz pljuskove i grmljavinu i pad temperature vazduha, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće promjenljivo, povremeno uz kišu i pljuskove, ali i kraće periode sunčanog vremena, dok se kasnije poslije podne očekuje prestanak padavina i razvedravanje.

Minimalna temperatura vazduha biće od sedam do 12 stepeni, na planinama od četiri stepeni, a najviša dnevna od sedam do 13, na jugu oko 20 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 4. maja, jutro će biti pretežno vedro i svježije, uz malu do umjerenu oblačnost u istočnim krajevima, a oko rijeka i po kotlinama postoji mogućnost za pojavu jutarnje magle ili sumaglice.

Tokom dana biće pretežno sunčano vrijeme, na istoku uz promjenljivu oblačnost, i uz dnevni rast temperature.

Minimalna temperatura vazduha biće od četiri do devet, na planinama od dva, a najviša dnevna od 10 do 16, na sjeveru oko 20, a na planinama od šest stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra sunčano i još toplije Sutra sunčano i još toplije
Danas sunčano, temperatura do 24 stepena Danas sunčano, temperatura do 24 stepena
Posljednja dva dana aprila temperatura do 30 stepeni Celzijusovih Posljednja dva dana aprila temperatura do 30 stepeni Celzijusovih
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    9h 19m
    8
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    11h 50m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    9h 33m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    9h 25m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    1h 40m
    0