За викенд кишовито, у понедјељак разведравање

01.05.2020. 09:22
0
ИЗВОР: СРНА

У Републици Српској у наредна два дана биће промјенљиво облачно са кишом и краћим сунчаним периодима, те највишом дневном температуром ваздуха до 20 степени Целзијусових, док се у понедјељак очекује разведравање.

Јутро ће сутра бити облачно са кишом, на западу и сјеверу пријеподне и са пљусковима, а током дана доћи ће до премјештања облачности од запада преко сјевера и централних предјела на исток.

Минимална температура ваздуха биће од седам до 13 степени, на планинама од шест степени, а највиша дневна од 12 до 18, на сјевероистоку око 20, а на планинама од осам степени Целзијусових.

У недјељу, 3. маја, јутро ће бити облачно са кишом на сјеверозападу у осталим предјелима промјенљиво облачно.

Прије подне падавине ће се ширити и на остале крајеве, уз пљускове и грмљавину и пад температуре ваздуха, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће промјенљиво, повремено уз кишу и пљускове, али и краће периоде сунчаног времена, док се касније послије подне очекује престанак падавина и разведравање.

Минимална температура ваздуха биће од седам до 12 степени, на планинама од четири степени, а највиша дневна од седам до 13, на југу око 20 степени Целзијусових.

У понедјељак, 4. маја, јутро ће бити претежно ведро и свјежије, уз малу до умјерену облачност у источним крајевима, а око ријека и по котлинама постоји могућност за појаву јутарње магле или сумаглице.

Током дана биће претежно сунчано вријеме, на истоку уз промјенљиву облачност, и уз дневни раст температуре.

Минимална температура ваздуха биће од четири до девет, на планинама од два, а највиша дневна од 10 до 16, на сјеверу око 20, а на планинама од шест степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра умјерено до претежно облачно Сутра умјерено до претежно облачно
Сутра претежно облачно уз локалне пљускове Сутра претежно облачно уз локалне пљускове
Сутра претежно сунчано и топлије Сутра претежно сунчано и топлије
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    17h 6m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    7h 2m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    18h 53m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    14h 33m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    17h 53m
    0