Zahvalnica Elektrotehničkog fakulteta Opštini Istočna Ilidža

03.07.2020. 09:43
0
IZVOR: istocnailidza.net

Dekan Elektrotehničkog fakulteta iz Istočnog Sarajeva Božidar Popović uručio je zahvalnicu načelniku Marinku Božoviću, za veliki doprinos u radu i pomoć koju Opština Istočna Ilidža pruža ovom fakultetu.

Naučno-nastavno vijeće Elektrotehničkog fakulteta donijelo je odluku da se istinskim prijateljima ovog fakulteta dodijele zahvalnice, a Opština Istočna Ilidža se, svojim doprinosom, ističe među njima.

– Predstavnici ove opštine, na čelu sa načelnikom Božovićem, su uvijek imali razumijevanja za naše projekte i aktivnosti, od organizacije simpozijuma “Infoteh” pa do situacije sa virusom korona, kada je Opština donirala zaštitnu opremu koju smo podijelili našim zaposlenima. Veliki je doprinos i na promociji fakulteta i upisa za ovu godinu – istakao je dekan Božidar Popović, koji je zajedno sa Srđanom Lale, prodekanom za nastavu, uručio zahvalnicu.

Slika

Načelnik Božović je naveo da Opština Istočna Ilidža stoji na raspolaganju svim fakultetima Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

– Obrazovne ustanove su temelj i stub razvoja našeg društva i cilj je da doprinesemo njihovom progresu. Opština će uvijek, u skladu sa mogućnostima, pomagati rad fakulteta. Bolje rangiranje fakulteta u naučnim krugovima je uspjeh i za lokalnu zajednicu – naglasio je načelnik Božović.

Govoreći o trenutnoj situaciji na Elektrotehničkom fakultetu, dekan ove ustanove je izrazio zadovoljstvo rezultatima upisa poslije prvog upisnog roka.

– Na promociji fakulteta se radilo vrlo aktivno i to je dalo svoje rezultate. Brojni projekti koje planiramo sigurno će doprinijeti još boljim uslovima rada. Trenutno radimo na brendiranju malog amfiteatra, sa 86 mjesta i kapacitetom za video konferencije, uredićemo dio ispred fakulteta, a u planu je postavljanje klupa, kao i razvijanje pametne rasvjete, kojom bi se moglo upravljati putem WiFi ili Bluetooth.

– Prilikom sprovođenja projekta pametne rasvjete na području opštine Istočna Ilidža, na kojem smo radili zajedno sa Gradskom razvojnom agencijom Istočno Sarajevo,  profesori sa Elektrotehničkog fakulteta su dali svoje stručno mišljenje i na taj način pomogli realizaciji ove ideje. Slične projekte planiramo razvijati i u drugim oblastima, te na taj način  nastaviti saradnju sa ovim fakultetom – zaključio je načelnik Marinko Božović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Od danas nedjelja neradni dan u Istočnoj Ilidži Od danas nedjelja neradni dan u Istočnoj Ilidži
Marinko Božović i Matija Bećković svečano otvorili Galeriju „Žarko Vidović“ (FOTO) Marinko Božović i Matija Bećković svečano otvorili Galeriju „Žarko Vidović“ (FOTO)
Božović: Prostor Galerije „Žarko Vidović“ jedinstven i nešto što je nedostajalo u Istočnom Sarajevu Božović: Prostor Galerije „Žarko Vidović“ jedinstven i nešto što je nedostajalo u Istočnom...
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 28m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 23m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    8h 17m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 26m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 36m
    0