Zaključci sa osme sjednice Štaba za vanredne situacije opštine Istočna Ilidža

28.03.2020. 13:05
0
IZVOR: istocnailidza.net

Na osmom sastanku Štaba za vanredne situacije koji je održan 26. marta 2020.  razmatrana je trenutna epidemiološka situacija u Istočnoj Ilidži, ali i susjednim opštinama. 

Na osnovu podatka da se u Gradu Istočno Sarajevo nalazi 550 lica pod nadzorom, a 12 je testirano, te imajući u vidu 4 lokacije na susjednoj opštini Ilidža, Federacija BiH, na kojima su potvrđeni slučajevi oboljelih od virusa korona, Štab je jednoglasno donio zaključak da se uputi pismo Republičkom štabu za vanredne situacije kako bi se omasovilo testiranje i spriječilo nekontrolisano širenje ovog virusa u Istočnoj Ilidži. 

S obzirom na to da veliki broj stanovnika Ilidže i drugih susjednih opština cirkuliše kroz područje opštine Istočna Ilidža, ovi kontakti se moraju razmotriti sa posebnom pažnjom. 

Slika

Zbog slučaja zaraženog vojnika u bazi SFOR-a i tragično preminule žene u Hrasnici zaključeno je da se mora zatražiti hitna reakcija Republičkog štaba za vanredne situacije. 

Razmatran je zahtjev Udruženja penzionera da se licima starijim od 65 godina, kojima je Naredbom Vlade RS zabranjeno kretanje, omogući termin u toku sedmice u kojem će im se dozvoliti kretanje, kako bi mogli obaviti nabavku neophodnih namirnica.

Prijedlog Štaba za vanredne situacije je da to bude ponedjeljak od 7.00 do 10.00 časova, zbog popusta na kupljene namirnice koji penzioneri ostvaruju u određenim marketima i prodavnicama. Prijedlog će biti upućen Republičkom štabu za vanredne situacije. 

Takođe, Štab je donio zaključak da se, po osnovu zahtjeva Dijaliznog centra Bolnice Srbija kojim je zatraženo dostavljanje zaštitnih odijela, uputi dopis Civilnoj zaštiti, s obzirom na to da opština ima ograničene zalihe ove opreme. 

Na prijedlog direktora Doma zdravlja da lokacija za smještaj lica oboljelih od virusa korona bude zajednička za opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, odlučeno je da se u navedenu svrhu odredi prostor Sportske dvorane Slavija u Krađeorđevoj ulici, opština Istočno Novo Sarajevo. 

Štab nastavlja da prati epidemiološku situaciju i svakodnevno djeluje kako bi se spriječilo širenje virusa korona na Istočnoj Ilidži.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice” Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice”
Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj
Proslavljena slava Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnoj Ilidži Proslavljena slava Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Vlado Šipčić – posljednji četnik koji je oružanu borbu sa komunistima vodio do 1957. godine
    47m
    19
  • INTERVJU: Vojislav Vojo Čarkić – Legendarni prota Vojo
    27m
    0
  • Privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    3h 50m
    0
  • Ilidžanci – najveće žrtve i najbolji borci Republike Srpske (FOTO)
    22h 29m
    10
  • Na današnji dan formirana Vojska Republike Srpske
    4h 47m
    0