Закључци са осме сједнице Штаба за ванредне ситуације општине Источна Илиџа

28.03.2020. 13:05
0
ИЗВОР: istocnailidza.net

На осмом састанку Штаба за ванредне ситуације који је одржан 26. марта 2020.  разматрана је тренутна епидемиолошка ситуација у Источној Илиџи, али и сусједним општинама. 

На основу податка да се у Граду Источно Сарајево налази 550 лица под надзором, а 12 је тестирано, те имајући у виду 4 локације на сусједној општини Илиџа, Федерација БиХ, на којима су потврђени случајеви обољелих од вируса корона, Штаб је једногласно донио закључак да се упути писмо Републичком штабу за ванредне ситуације како би се омасовило тестирање и спријечило неконтролисано ширење овог вируса у Источној Илиџи. 

С обзиром на то да велики број становника Илиџе и других сусједних општина циркулише кроз подручје општине Источна Илиџа, ови контакти се морају размотрити са посебном пажњом. 

Слика

Због случаја зараженог војника у бази СФОР-а и трагично преминуле жене у Храсници закључено је да се мора затражити хитна реакција Републичког штаба за ванредне ситуације. 

Разматран је захтјев Удружења пензионера да се лицима старијим од 65 година, којима је Наредбом Владе РС забрањено кретање, омогући термин у току седмице у којем ће им се дозволити кретање, како би могли обавити набавку неопходних намирница.

Приједлог Штаба за ванредне ситуације је да то буде понедјељак од 7.00 до 10.00 часова, због попуста на купљене намирнице који пензионери остварују у одређеним маркетима и продавницама. Приједлог ће бити упућен Републичком штабу за ванредне ситуације. 

Такође, Штаб је донио закључак да се, по основу захтјева Дијализног центра Болнице Србија којим је затражено достављање заштитних одијела, упути допис Цивилној заштити, с обзиром на то да општина има ограничене залихе ове опреме. 

На приједлог директора Дома здравља да локација за смјештај лица обољелих од вируса корона буде заједничка за општине Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, одлучено је да се у наведену сврху одреди простор Спортске дворане Славија у Крађеорђевој улици, општина Источно Ново Сарајево. 

Штаб наставља да прати епидемиолошку ситуацију и свакодневно дјелује како би се спријечило ширење вируса корона на Источној Илиџи.

Коментари 0
Повезане вијести
Лице ухапшено због крађе у Источној Илиџи Лице ухапшено због крађе у Источној Илиџи
Свесрпски сабор културног стваралаштва отаџбине и расејања од 28. августа у Војковићима Свесрпски сабор културног стваралаштва отаџбине и расејања од 28. августа у Војковићима
Марш одбране на Илињачу 21. јула Марш одбране на Илињачу 21. јула
Најчитаније
 • Битка за Рогатицу - Једна од највећих битки четника против Нијемаца и усташа (ВИДЕО)
  17h 37m
  13
 • Пуњене тиквице
  17h 10m
  0
 • Преминула једногодишња беба након што је отац заборавио у аутомобилу
  17h 30m
  0
 • Пад система и у БиХ
  15h 51m
  1
 • Лукић: Нема већег севапа него нахранити гладног (ВИДЕО)
  8h 18m
  12