Žana Ješić se oporavlja poslije uspješne operacije

21.07.2020. 13:55
0
IZVOR: paljanskenovosti/Katera

Naša sugrađanka Žana Ješić, za čiju operaciju su u humanitarnoj akciji prikupljena potrebna novčana sredstva u iznosu od 20.000 KM, rekla je za „Paljanske novosti“ da je njena operacija uspješno završena.

Žana se trenutno oporavlja kod kuće u Palama, njeno zdravstveno stanje je bolje, a kako ističe, neizmjerno je zahvalna svima koji su učestvovali u humanitarnoj akciji i pomogli joj da dobije bitku za život.

- Beskrajno sam zahvalna svakome ko je učestvovao, bez obzira koliko novca je dao, taj novac je pomogao da se izborim za život i budem operisana. Pomoć je stizala i iz dijaspore i zaista, želim da zahvalim svim ljudima još jednom. Polako se krećem uz pomoć pomagala, a i sin mi pomaže. Moram da se krećem da bi organizam prihvatio sve što je urađeno na operaciji - rekla je Žana za „Novosti“.

Prema njenim riječima, posebnu zahvalnost duguje Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta „Pale“ i svome poslodavcu, Olimpijskom centru „Jahorina“ i direktoru Dejanu Ljevnaiću, kao i ostalim humanim ljudima.

- Želim posebno da se zahvalim čitavom kolektivu Olimpijskog centra `Jahorina`, na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem. Sa ovom bolešću borim se više od pola godine i, najiskrenije govoreći, direktor mi je pomagao kao rođeni otac, a obezbijedio je i sanitetsko vozilo da me preveze kući iz bolnice. Dugujem veliku zahvalnost i mojoj šefici Aleksandri Kerleta, koja je bila uz mene od prvoga dana moje bolesti. Čitav kolektiv skupljao je novac, odvajali od svojih porodica u ovoj krizi, te uplaćivali sredstva na žiro račun. Takođe, veliku zahvalnost dugujem svojoj rodici Milenki Matić Kovač i njenom mužu Nebojši, oni su morali da se snađu odmah i posude novac da bi me bolnica primila i tako mi spasili život. Da njih nije bilo, ja sada ne bih bila živa. Ogromnu zahvalnost dugujem i restoranu `Bit`, čiji je vlasnik obezbijedio besplatan obrok za mene i mog sina, kako ne bismo bili gladni, sve dok se ne oporavim i ne budem mogla sama kuvati. Posebno želim da zahvalim i mojoj prijateljici Adrijani Lazarević, a danas sam saznala da se i doktor koji me je operisao na klinici `Euromedik` u Beogradu, dr Vladimir Đorđević, odrekao svoje naknade u moju korist. Svima sam zaista neizmjerno zahvalna! Oporavak je težak, ali da nije svih vas, ne bi bilo ni mene - dodala je naša sugrađanka, koja je željela da se još jednom zahvali svima koji su joj na bilo koji način pomogli u ovoj borbi za život. 

Sekretar OO Crvenog krsta „Pale“ Jelena Petrović izjavila je za „Paljanske novosti“ da su u kasama na 21 lokaciji u Palama prikupljena sredstava u iznosu od 4.974 KM, a građani su uplaćivali i na žiro račun, tako da su za kratko vrijeme prikupljena sva neophodna sredstva.

- Paljani su još jednom pokazali humanost i prikupili sredstva za našu sugrađanku Žanu Ješić, kojoj je bilo potrebno 10 hiljada evra za komplikovanu operaciju na privatnoj klinici u Beogradu. Postavili smo naše kasice na 21 lokaciju u Palama, uglavnom u kafićima i prodavnicama, a za sedam dana prikupljeno je gotovo pet hiljada KM. Operacija je uspješno izvršena, Žana je došla kući i sada slijedi oporavak - istakla je Petrovićeva.

Na Žanin žiro račun uplaćeno je oko 15.000 KM, tako da je, sa sredstvima koje je prikupila OO Crvenog krsta „Pale“, obezbijeđen put iznos.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    23h 32m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    21h 34m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    20h 27m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    19h 35m
    1
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    14h 2m
    1