Жана Јешић се опоравља послије успјешне операције

21.07.2020. 13:55
0
ИЗВОР: paljanskenovosti/Катера

Наша суграђанка Жана Јешић, за чију операцију су у хуманитарној акцији прикупљена потребна новчана средства у износу од 20.000 КМ, рекла је за „Паљанске новости“ да је њена операција успјешно завршена.

Жана се тренутно опоравља код куће у Палама, њено здравствено стање је боље, а како истиче, неизмјерно је захвална свима који су учествовали у хуманитарној акцији и помогли јој да добије битку за живот.

- Бескрајно сам захвална свакоме ко је учествовао, без обзира колико новца је дао, тај новац је помогао да се изборим за живот и будем оперисана. Помоћ је стизала и из дијаспоре и заиста, желим да захвалим свим људима још једном. Полако се крећем уз помоћ помагала, а и син ми помаже. Морам да се крећем да би организам прихватио све што је урађено на операцији - рекла је Жана за „Новости“.

Према њеним ријечима, посебну захвалност дугује Општинској организацији Црвеног крста „Пале“ и своме послодавцу, Олимпијском центру „Јахорина“ и директору Дејану Љевнаићу, као и осталим хуманим људима.

- Желим посебно да се захвалим читавом колективу Олимпијског центра `Јахорина`, на челу са директором Дејаном Љевнаићем. Са овом болешћу борим се више од пола године и, најискреније говорећи, директор ми је помагао као рођени отац, а обезбиједио је и санитетско возило да ме превезе кући из болнице. Дугујем велику захвалност и мојој шефици Александри Керлета, која је била уз мене од првога дана моје болести. Читав колектив скупљао је новац, одвајали од својих породица у овој кризи, те уплаћивали средства на жиро рачун. Такође, велику захвалност дугујем својој родици Миленки Матић Ковач и њеном мужу Небојши, они су морали да се снађу одмах и посуде новац да би ме болница примила и тако ми спасили живот. Да њих није било, ја сада не бих била жива. Огромну захвалност дугујем и ресторану `Бит`, чији је власник обезбиједио бесплатан оброк за мене и мог сина, како не бисмо били гладни, све док се не опоравим и не будем могла сама кувати. Посебно желим да захвалим и мојој пријатељици Адријани Лазаревић, а данас сам сазнала да се и доктор који ме је оперисао на клиници `Еуромедик` у Београду, др Владимир Ђорђевић, одрекао своје накнаде у моју корист. Свима сам заиста неизмјерно захвална! Опоравак је тежак, али да није свих вас, не би било ни мене - додала је наша суграђанка, која је жељела да се још једном захвали свима који су јој на било који начин помогли у овој борби за живот. 

Секретар ОО Црвеног крста „Пале“ Јелена Петровић изјавила је за „Паљанске новости“ да су у касама на 21 локацији у Палама прикупљена средстава у износу од 4.974 КМ, а грађани су уплаћивали и на жиро рачун, тако да су за кратко вријеме прикупљена сва неопходна средства.

- Паљани су још једном показали хуманост и прикупили средства за нашу суграђанку Жану Јешић, којој је било потребно 10 хиљада евра за компликовану операцију на приватној клиници у Београду. Поставили смо наше касице на 21 локацију у Палама, углавном у кафићима и продавницама, а за седам дана прикупљено је готово пет хиљада КМ. Операција је успјешно извршена, Жана је дошла кући и сада слиједи опоравак - истакла је Петровићева.

На Жанин жиро рачун уплаћено је око 15.000 КМ, тако да је, са средствима које је прикупила ОО Црвеног крста „Пале“, обезбијеђен пут износ.

Коментари 0
Повезане вијести
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    18h 27m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    19h 11m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    23h 16m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    23h 20m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    8h 47m
    0