Zaposleni u državnoj službi će u naredne dvije nedjelje igrati pasijans od kuće

15.03.2020. 18:02
0
IZVOR: njuz.net

Svi radnici u javnoj administraciji i državnim preduzećima dobili su obavještenje da će u naredne dvije nedjelje morati da rade, odnosno otvaraju pasijans od kuće.

 Na taj način zaposleni će biti zaštićeni od moguće infekcija koronavirusom, a ukoliko bude potrebno da timski sarađuju na nekoj partiji pasijansa, to će uraditi preko "Skajpa" ili nekog sličnog alata za video-pozive.

 – Ovakvu odluku smo morali da donesemo jer se često dešavalo da se kolege okupe oko jednog kompjutera i zajedno igraju pasijans, druže se, ćaskaju i piju kafu, a to u ovim uslovima predstavlja vrlo rizično ponašanje – naveli su u Vladi.

 Kako saznajemo, svi zaposleni koji za igranje pasijansa koriste laptopove moći će da ih ponesu kući, a ostalima će biti obezbijeđeni tableti sa najnovijom verzijom te igre kako bi što efikasnije i bolje mogli da obavljaju svoj posao.

Takođe, javnim službenicima će biti obezbijeđene i igrice “Majnsviper” i “Tetris”, koje će moći da igraju u slobodno vrijeme, to jest u pauzama između dvije partije pasijansa, kako bi mogli da predahnu i odmore se.

Tekst je šaljivog karaktera.

 

Komentari 0
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    1h 2m
    4
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    1h 7m
    1
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    14h 29m
    0
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    1h 59m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    13h 2m
    0