Запослени у државној служби ће у наредне двије недјеље играти пасијанс од куће

15.03.2020. 18:02
0
ИЗВОР: njuz.net

Сви радници у јавној администрацији и државним предузећима добили су обавјештење да ће у наредне двије недјеље морати да раде, односно отварају пасијанс од куће.

 На тај начин запослени ће бити заштићени од могуће инфекција коронавирусом, а уколико буде потребно да тимски сарађују на некој партији пасијанса, то ће урадити преко "Скајпа" или неког сличног алата за видео-позиве.

 – Овакву одлуку смо морали да донесемо јер се често дешавало да се колеге окупе око једног компјутера и заједно играју пасијанс, друже се, ћаскају и пију кафу, а то у овим условима представља врло ризично понашање – навели су у Влади.

 Како сазнајемо, сви запослени који за играње пасијанса користе лаптопове моћи ће да их понесу кући, а осталима ће бити обезбијеђени таблети са најновијом верзијом те игре како би што ефикасније и боље могли да обављају свој посао.

Такође, јавним службеницима ће бити обезбијеђене и игрице “Мајнсвипер” и “Тетрис”, које ће моћи да играју у слободно вријеме, то јест у паузама између двије партије пасијанса, како би могли да предахну и одморе се.

Текст је шаљивог карактера.

 

Коментари 0
Најчитаније
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    23h 15m
    5
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    21h 37m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    18h 9m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    20h 2m
    0
  • Полицајац годинама просјацима узимао новац
    18h 47m
    1