Zaposlenost u Srpskoj podižu prijemom novih radnika u Vladi

25.10.2021. 15:08
0
IZVOR: capital.ba

U jeku novog talasa pandemije korona virusa Vlada Republike Srpske dala je saglasnost za povećanje broja radnika u Službi za zajedničke poslove.

Izmjenama pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, koje je donio direktor Službe za zajedničke poslove Ranko Tomašević, a na koji je Vlada Republike Srpske dala saglasnost, predviđeno je povećanje zaposlenih za 30.

Tako će umjesto dosadašnjih 279, Služba za zajedničke poslove imati 309 radnika.

- Za izvršavanje poslova iz nadležnosti Službe utvrđuje se ukupno 309 izvršilaca, od kojih 306 imaju status namještenika i tri status državnog službenika - navedeno je u izmjenama pravilnika.

Vladina služba povećava broj radnika za unutrašnje obezbjeđenje i protivpožarnu zaštitu sa 55 na 65, domara sa tri na pet, te spremačica sa 75 na 89.

Takođe, izmjenama pravilnika, koje stupaju na snagu krajem mjeseca, planirano je i novo radno mjesto "kućni majstor", te su za tu poziciju predviđena četiri radnika.

Služba za zajedničke poslove obavlja stručne, operativno-tehničke, pomoćne i druge poslove za potrebe Vlade, ministarstava i drugih organa Republike Srpske i predstavnika Republike Srpske u zajedničkim organima BiH.

Između ostalih, Služba vodi evidencije o nekretninama na kojima Vlada Srpske ima pravo raspolaganja, održavanje službenih stanova koji služe za potrebe ministara, imenovanih i postavljenih lica, narodnih poslanika, te ostalih službenika.

Zadužena je i za čišćenje poslovnog i drugog prostora, održavanje službenih zgrada, kancelarija, instalacija i drugo.

 

M.Čigoja Ljubojević (Capital)

Komentari 0
Povezane vijesti
Teška saobraćajka u Banjaluci, dvije osobe prevezene na UKC Teška saobraćajka u Banjaluci, dvije osobe prevezene na UKC
Srpska se trezorskim zapisima zadužila 14,7 miliona KM Srpska se trezorskim zapisima zadužila 14,7 miliona KM
Učenici Srednje muzičke škole iz Istočne Ilidže uspješni u Banjaluci (FOTO) Učenici Srednje muzičke škole iz Istočne Ilidže uspješni u Banjaluci (FOTO)
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    8h 12m
    0
  • Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
    20h 12m
    7
  • Reli odnio sedam života, poginula i djevojčica
    21h 46m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    5h 41m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    4h 59m
    0