Запосленост у Српској подижу пријемом нових радника у Влади

25.10.2021. 15:08
0
ИЗВОР: capital.ba

У јеку новог таласа пандемије корона вируса Влада Републике Српске дала је сагласност за повећање броја радника у Служби за заједничке послове.

Измјенама правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста, које је донио директор Службе за заједничке послове Ранко Томашевић, а на који је Влада Републике Српске дала сагласност, предвиђено је повећање запослених за 30.

Тако ће умјесто досадашњих 279, Служба за заједничке послове имати 309 радника.

- За извршавање послова из надлежности Службе утврђује се укупно 309 извршилаца, од којих 306 имају статус намјештеника и три статус државног службеника - наведено је у измјенама правилника.

Владина служба повећава број радника за унутрашње обезбјеђење и противпожарну заштиту са 55 на 65, домара са три на пет, те спремачица са 75 на 89.

Такође, измјенама правилника, које ступају на снагу крајем мјесеца, планирано је и ново радно мјесто "кућни мајстор", те су за ту позицију предвиђена четири радника.

Служба за заједничке послове обавља стручне, оперативно-техничке, помоћне и друге послове за потребе Владе, министарстава и других органа Републике Српске и представника Републике Српске у заједничким органима БиХ.

Између осталих, Служба води евиденције о некретнинама на којима Влада Српске има право располагања, одржавање службених станова који служе за потребе министара, именованих и постављених лица, народних посланика, те осталих службеника.

Задужена је и за чишћење пословног и другог простора, одржавање службених зграда, канцеларија, инсталација и друго.

 

М.Чигоја Љубојевић (Capital)

Коментари 0
Повезане вијести
Вишковић: Влада ради на ванредном усклађивању пензија Вишковић: Влада ради на ванредном усклађивању пензија
Влада Српске реновира вилу Карађорђевића на Хан Пијеску Влада Српске реновира вилу Карађорђевића на Хан Пијеску
Трговци у велепродаји огорчени намјером Владе Српске да их фискализује Трговци у велепродаји огорчени намјером Владе Српске да их фискализује
Најчитаније
 • Ухапшено лице из Источне Илиџе
  11h 34m
  0
 • Ухапшен осумњичени за скрнављење спомен-плоче на Врацама
  7h 13m
  0
 • Враћао се са свињокоља, пао на нож и преминуо
  13h 46m
  0
 • Главаш осудио одлуку Владе РС о укидању канцеларије Републичког завода за заштиту културе у Палама
  11h 8m
  0
 • Извјесна наплата јавних паркинга у Источном Новом Сарајеву
  2h 55m
  2