Zastava 125. motorizovane brigade sa Košara krasiće spomen-kapelu na Veljinama

13.04.2024. 16:25
0
IZVOR: katera.news

Predsjednik Skupštine opštinske Boračke organizacije „Ilidžanski borac“ Goran Šehovac naveo je da su na jučerašnjoj sjednici usvojene sve tačke dnevnog reda, te da je najviše govora bilo o tački koja se tiče plana rada za naraednu godinu.

Pored ove tačke, usvijen je i izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem za 2023. godinu.

- Kada je riječ o planu rada za naredni period, govorili smo o izgradnji spomen-obilježja na Kuli i Klancu, kao i o tome da policijska stanica na Kuli postane objekat muzejskog karaktera jer je civilna policija dala veliki doprinos u odbrani ovih prostora – naveo je on.

Šehovac je napomenuo da je završena spomen-kapela Svetom velikomučeniku Dimitriju koja se nalazi pored Hrama Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama u Istočoj Ilidži, a u kojoj su upisana imena 2793 borca iz Sarajevsko-romanijske regije koja su poginula u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Takođe, dodao je on, povodom Dana Republike Srpske otkriven je spomenik heroju, vječnom prijatelju, dobronamjerniku srpskog naroda, Republike Srpske, a posebno Srpske Ilidže, doktoru Miodragu Laziću na istoimenom šetalištu u Istočnoj Ilidži.

Šehovac je naveo da je u ime „Ilidžanskog borca“ poklonio zastavu Muzeju Kopnene vojske Srbije u Nišu, te da će se ona nalaziti u spomen-sobi koja je posvećena poginulim borcima sa Košara i Paštrika.

- Smatram da su borci sa sarajevskog ratišta i borci sa Košara prošli istu ratnu golgotu i podnijeli ogromnu žrtvu za otadžbinu – rekao je Šehovac.

On je dodao da mu je posebna čast što je primio zastavu 125. motorizovane brigade, koja se herojski branila na Košarama, i koja će biti postavljena u spomen-kapeli na Veljinama.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježavanje Dana odbrane Ilidže 11. maja Obilježavanje Dana odbrane Ilidže 11. maja
Sutra odavanje počasti poginulim tokom prvog napada na Ilidžu Sutra odavanje počasti poginulim tokom prvog napada na Ilidžu
Boračka organizacija ,,Ilidžanski borac“ odala počast poginulim borcima (FOTO) Boračka organizacija ,,Ilidžanski borac“ odala počast poginulim borcima (FOTO)
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    16h 4m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    14h 59m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    9h 47m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    10h 53m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    19h 21m
    0