Застава 125. моторизоване бригаде са Кошара красиће спомен-капелу на Вељинама

13.04.2024. 16:25
0
ИЗВОР: katera.news

Предсједник Скупштине општинске Борачке организације „Илиџански борац“ Горан Шеховац навео је да су на јучерашњој сједници усвојене све тачке дневног реда, те да је највише говора било о тачки која се тиче плана рада за нараедну годину.

Поред ове тачке, усвијен је и извјештај о раду са финансијским извјештајем за 2023. годину.

- Када је ријеч о плану рада за наредни период, говорили смо о изградњи спомен-обиљежја на Кули и Кланцу, као и о томе да полицијска станица на Кули постане објекат музејског карактера јер је цивилна полиција дала велики допринос у одбрани ових простора – навео је он.

Шеховац је напоменуо да је завршена спомен-капела Светом великомученику Димитрију која се налази поред Храма Светог Василија Острошког на Вељинама у Источој Илиџи, а у којој су уписана имена 2793 борца из Сарајевско-романијске регије која су погинула у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Такође, додао је он, поводом Дана Републике Српске откривен је споменик хероју, вјечном пријатељу, добронамјернику српског народа, Републике Српске, а посебно Српске Илиџе, доктору Миодрагу Лазићу на истоименом шеталишту у Источној Илиџи.

Шеховац је навео да је у име „Илиџанског борца“ поклонио заставу Музеју Копнене војске Србије у Нишу, те да ће се она налазити у спомен-соби која је посвећена погинулим борцима са Кошара и Паштрика.

- Сматрам да су борци са сарајевског ратишта и борци са Кошара прошли исту ратну голготу и поднијели огромну жртву за отаџбину – рекао је Шеховац.

Он је додао да му је посебна част што је примио заставу 125. моторизоване бригаде, која се херојски бранила на Кошарама, и која ће бити постављена у спомен-капели на Вељинама.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежавање Дана одбране Илиџе 11. маја Обиљежавање Дана одбране Илиџе 11. маја
Сутра одавање почасти погинулим током првог напада на Илиџу Сутра одавање почасти погинулим током првог напада на Илиџу
Борачка организација ,,Илиџански борац“ одала почаст погинулим борцима (ФОТО) Борачка организација ,,Илиџански борац“ одала почаст погинулим борцима (ФОТО)
Најчитаније
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    20h 57m
    0
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    21h 15m
    5
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    21h 51m
    8
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    18h 46m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    17h 48m
    0