Završetak puta Triangla-Jasik za 40 dana

06.11.2019. 19:37
0
IZVOR: srpskainfo.com

Nenad Nešić, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća ”Putevi Republike Srpske” obišao je danas sa načelnicima opština Pale, Istočno Novo Sarajevo i Istočni Stari Grad, radove rekonstrukcije i rehabilitacije regionalnog puta R446, Vrace-Miljevačka Krivina, kao i regionalnog puta R446a,Triangla-Jasik.

Nešić je istakao da je prvih 800 metara saobraćajnice urađeno, a da se u narednom periodu očekuje i završetak preostalih 1200 metara.

– Ukoliko vremenski uslovi to dozvole, završetak radova očekujemo za 40 dana – rekao je Nešić.

On je dodao da će u narednom periodu biti raspisan tender za najpovoljnijeg izvođača za izgradnju novog puta ka Jahorini.

– Kao što znate, imamo projekat izgradnje novog puta u dužini od 1350 metara koji počinje ispod osmica i završava se kod hotela ‘Nebojša’ – rekao je Nešić.

On je istakao da se u sljedećoj godini planira rekonstrukcija kompletnog puta od Pala do Jahorine, čime će, kako je istakao, biti stvorena moderna putna komunikacija ka Jahorini i Trebeviću, što će dodatno turistički obogatiti Istočno Sarajevo.

Slika

 

Načelnik opštine Pale, Boško Jugović, istakao je da se na ovaj način Jahorina otvara prema opštinama Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, što i samoj opštini Pale mnogo znači.

Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo rekao je da je rekonstrukcijom ovog dijela puta stvorena jedina saobraćajnica koja Istočno Sarajevo povezuje sa teritorijom Republike Srpske.

– Ova saobraćajnica će mnogo značiti svom građanima Istočnog Sarajeva, ali i posjetiocima i ljudima koji ovdje dolaze iz bilo kojeg razloga – rekao je Ćosić.

On je dodao da će se, onog momenta kada se obezbijedi povezanost starim putem preko Trebevića kroz teritoriju Istočnog Starog Grada, dobiti dvije saobraćajnice.

Načelnik opštine Istočni Stari Grad, Bojo Gašanović rekao je da je zadovoljan što radovi teku planiranom dinamikom, te dodao da će ove saobraćajnice mnogo značiti, posebno turizmu na Trebeviću i Jahorini.

Komentari 0
Povezane vijesti
Odsustvo radnika iz Republike Srpske povodom Dana Srpske pravdali godišnjim odmorom Odsustvo radnika iz Republike Srpske povodom Dana Srpske pravdali godišnjim odmorom
Nešić: Suspendovan policijski službenik koji je veličao "Oluju" Nešić: Suspendovan policijski službenik koji je veličao "Oluju"
Nešić traži sankcije za službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH zbog sporne tetovaže Nešić traži sankcije za službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH zbog s...
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    17h 23m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    16h 54m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    13h 10m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    17h 17m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    9h 5m
    2