Завршетак пута Триангла-Јасик за 40 дана

06.11.2019. 19:37
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ”Путеви Републике Српске” обишао је данас са начелницима општина Пале, Источно Ново Сарајево и Источни Стари Град, радове реконструкције и рехабилитације регионалног пута Р446, Враце-Миљевачка Кривина, као и регионалног пута Р446а,Триангла-Јасик.

Нешић је истакао да је првих 800 метара саобраћајнице урађено, а да се у наредном периоду очекује и завршетак преосталих 1200 метара.

– Уколико временски услови то дозволе, завршетак радова очекујемо за 40 дана – рекао је Нешић.

Он је додао да ће у наредном периоду бити расписан тендер за најповољнијег извођача за изградњу новог пута ка Јахорини.

– Као што знате, имамо пројекат изградње новог пута у дужини од 1350 метара који почиње испод осмица и завршава се код хотела ‘Небојша’ – рекао је Нешић.

Он је истакао да се у сљедећој години планира реконструкција комплетног пута од Пала до Јахорине, чиме ће, како је истакао, бити створена модерна путна комуникација ка Јахорини и Требевићу, што ће додатно туристички обогатити Источно Сарајево.

Слика

 

Начелник општине Пале, Бошко Југовић, истакао је да се на овај начин Јахорина отвара према општинама Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, што и самој општини Пале много значи.

Љубиша Ћосић, начелник општине Источно Ново Сарајево рекао је да је реконструкцијом овог дијела пута створена једина саобраћајница која Источно Сарајево повезује са територијом Републике Српске.

– Ова саобраћајница ће много значити свом грађанима Источног Сарајева, али и посјетиоцима и људима који овдје долазе из било којег разлога – рекао је Ћосић.

Он је додао да ће се, оног момента када се обезбиједи повезаност старим путем преко Требевића кроз територију Источног Старог Града, добити двије саобраћајнице.

Начелник општине Источни Стари Град, Бојо Гашановић рекао је да је задовољан што радови теку планираном динамиком, те додао да ће ове саобраћајнице много значити, посебно туризму на Требевићу и Јахорини.

Коментари 0
Повезане вијести
Одата почаст српским борцима палим на Јасику Одата почаст српским борцима палим на Јасику
У недјељу на Јасику парастос за погинуле борце ВРС У недјељу на Јасику парастос за погинуле борце ВРС
Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором
Најчитаније
 • Косовски новомученик отац Харитон
  22h 15m
  1
 • Одржан Сабор изворног пјевања
  12h 1m
  0
 • Преминуо млади голман репрезентације Црне Горе
  18h 22m
  0
 • Служен парастос за погинуле борце из Касиндола (ФОТО)
  20h 5m
  2
 • Шеховац: Хелез својим изјавама жели добити више гласова на локалним изборима
  18h 10m
  17