Завршетак пута Триангла-Јасик за 40 дана

06.11.2019. 19:37
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ”Путеви Републике Српске” обишао је данас са начелницима општина Пале, Источно Ново Сарајево и Источни Стари Град, радове реконструкције и рехабилитације регионалног пута Р446, Враце-Миљевачка Кривина, као и регионалног пута Р446а,Триангла-Јасик.

Нешић је истакао да је првих 800 метара саобраћајнице урађено, а да се у наредном периоду очекује и завршетак преосталих 1200 метара.

– Уколико временски услови то дозволе, завршетак радова очекујемо за 40 дана – рекао је Нешић.

Он је додао да ће у наредном периоду бити расписан тендер за најповољнијег извођача за изградњу новог пута ка Јахорини.

– Као што знате, имамо пројекат изградње новог пута у дужини од 1350 метара који почиње испод осмица и завршава се код хотела ‘Небојша’ – рекао је Нешић.

Он је истакао да се у сљедећој години планира реконструкција комплетног пута од Пала до Јахорине, чиме ће, како је истакао, бити створена модерна путна комуникација ка Јахорини и Требевићу, што ће додатно туристички обогатити Источно Сарајево.

Слика

 

Начелник општине Пале, Бошко Југовић, истакао је да се на овај начин Јахорина отвара према општинама Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, што и самој општини Пале много значи.

Љубиша Ћосић, начелник општине Источно Ново Сарајево рекао је да је реконструкцијом овог дијела пута створена једина саобраћајница која Источно Сарајево повезује са територијом Републике Српске.

– Ова саобраћајница ће много значити свом грађанима Источног Сарајева, али и посјетиоцима и људима који овдје долазе из било којег разлога – рекао је Ћосић.

Он је додао да ће се, оног момента када се обезбиједи повезаност старим путем преко Требевића кроз територију Источног Старог Града, добити двије саобраћајнице.

Начелник општине Источни Стари Град, Бојо Гашановић рекао је да је задовољан што радови теку планираном динамиком, те додао да ће ове саобраћајнице много значити, посебно туризму на Требевићу и Јахорини.

Коментари 0
Повезане вијести
Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором
Нешић: Суспендован полицијски службеник који је величао "Олују" Нешић: Суспендован полицијски службеник који је величао "Олују"
Нешић тражи санкције за службеника Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ због спорне тетоваже Нешић тражи санкције за службеника Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ због с...
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    19h 5m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    16h 40m
    6
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    2h 39m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    21h 48m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    1h 6m
    0