Zbog finansija upitan odlazak Veljovića na Svjetsko prvenstvo

13.07.2021. 10:01
0
IZVOR: Srna

Trener sokolačkog Bokserskog kluba "Glasinac" Predrag Bartula upozorio je da, iako se bokser ovog kluba Luka Veljović, kao prvak BiH u senirskom uzrastu, izborio za učešće na Svjetskom prvenstvu u oktobru u Beogradu, postoji mogućnost da ne ode na to takmičenje zbog nedostatka sredstava.

Bartula je rekao Srni da ovaj klub nema finansijsku podršku iz budžeta opštine Sokolac iako njegovi bokseri postižu dobre rezultate na takmičenjima, pa se pribojava da će morati odustati od odlaska na ovo prvo i najveće takmičenje koje se poslije 43 godine održava na ovim prostorima.

On kaže da će u narednih 15 dana klub morati da odluči o nastupu njihovog devetnaestogodišnjeg boksera Veljovića, koji se nakon četiri sezone titule najboljeg mladog boksera u BiH, u prvoj godini uzrasta starijih izborio za tako veliko takmičenje.

- Ukazala nam se prilika da prvi put bokser sa ovih prostora učestvuje na Svjetskom prvenstvu, ali strahujem da nećemo moći da to iskoristimo zbog nedostatka sredstava - rekao je Bartula.

Bartula je rekao da će Klub potvrdu o finansiranju njihovog odlaska na Svjetsko prvenstvo morati da potraži u gradu Istočno Sarajevo i u resornom ministarstvu Republike Srpske.

On je istakao da su sokolački bokseri u proteklom dijelu sezone u više navrata obradovali sugrađane dobrim rezultatima i da na takmičenja odlaze zahvaljujući podršci prijatelja.

Bartula je podsjetio da je član "Glasinca" Kristijan Jovović u kategoriji - teška do 91 kilogram, postao prvak Republike Srpske na prvenstvu koje je minulog vikenda održano u Gradišci.

Prema njegovim riječima, zapažen nastup imala i mlada Marija Amović, iz sokolačkog Bokserskog kluba koja je na tom prvenstvu u finalu odmjerila snagu sa starijom takmičarkom iz Banjaluke i nije uspjela da osvoji prvo mjesto.

Trener je istakao da Amovićeva nije razočarala iako je izgubila u finalu jer je marljiva i ima još tri godine do uzrasta seniora.

- Bokser sokolačkog kluba Rajko Tomović nije nastupio na Prvenstvu Srpske zbog odlazaka na sezonski posao, iako je sa prethodnog Prvenstva donio pehar najboljeg juniora - rekao je Bartula.

Nakon četiri kola Lige Republike Srpske u boksu "Glasinac" je na trećem mjestu sa ukupno 27 bodova, a na Prvenstvu BiH u proteklom dijelu sezone dva prva mjesto u kategoriji seniora osvojili su Luka Veljović i Mladenka Čančar.

Pojedinačno prvenstvo Republike Srpske u olimpijskom boksu održano je u subotu i nedjelju, 10. i 11. jula u Gradišci.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kad je Sokolac bio mali Montevideo Kad je Sokolac bio mali Montevideo
Braća Luka i Aleksandar Veljović na Evropskim prvenstvima u boksu Braća Luka i Aleksandar Veljović na Evropskim prvenstvima u boksu
Lana Pudar treća na svijetu Lana Pudar treća na svijetu
Najčitanije
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    22h 40m
    0
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    15h 8m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    20h 41m
    2
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    21h 33m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    21h 38m
    0