Због финансија упитан одлазак Вељовића на Свјетско првенство

13.07.2021. 10:01
0
ИЗВОР: Срна

Тренер соколачког Боксерског клуба "Гласинац" Предраг Бартула упозорио је да, иако се боксер овог клуба Лука Вељовић, као првак БиХ у сенирском узрасту, изборио за учешће на Свјетском првенству у октобру у Београду, постоји могућност да не оде на то такмичење због недостатка средстава.

Бартула је рекао Срни да овај клуб нема финансијску подршку из буџета општине Соколац иако његови боксери постижу добре резултате на такмичењима, па се прибојава да ће морати одустати од одласка на ово прво и највеће такмичење које се послије 43 године одржава на овим просторима.

Он каже да ће у наредних 15 дана клуб морати да одлучи о наступу њиховог деветнаестогодишњег боксера Вељовића, који се након четири сезоне титуле најбољег младог боксера у БиХ, у првој години узраста старијих изборио за тако велико такмичење.

- Указала нам се прилика да први пут боксер са ових простора учествује на Свјетском првенству, али страхујем да нећемо моћи да то искористимо због недостатка средстава - рекао је Бартула.

Бартула је рекао да ће Клуб потврду о финансирању њиховог одласка на Свјетско првенство морати да потражи у граду Источно Сарајево и у ресорном министарству Републике Српске.

Он је истакао да су соколачки боксери у протеклом дијелу сезоне у више наврата обрадовали суграђане добрим резултатима и да на такмичења одлазе захваљујући подршци пријатеља.

Бартула је подсјетио да је члан "Гласинца" Кристијан Јововић у категорији - тешка до 91 килограм, постао првак Републике Српске на првенству које је минулог викенда одржано у Градишци.

Према његовим ријечима, запажен наступ имала и млада Марија Амовић, из соколачког Боксерског клуба која је на том првенству у финалу одмјерила снагу са старијом такмичарком из Бањалуке и није успјела да освоји прво мјесто.

Тренер је истакао да Амовићева није разочарала иако је изгубила у финалу јер је марљива и има још три године до узраста сениора.

- Боксер соколачког клуба Рајко Томовић није наступио на Првенству Српске због одлазака на сезонски посао, иако је са претходног Првенства донио пехар најбољег јуниора - рекао је Бартула.

Након четири кола Лиге Републике Српске у боксу "Гласинац" је на трећем мјесту са укупно 27 бодова, а на Првенству БиХ у протеклом дијелу сезоне два прва мјесто у категорији сениора освојили су Лука Вељовић и Младенка Чанчар.

Појединачно првенство Републике Српске у олимпијском боксу одржано је у суботу и недјељу, 10. и 11. јула у Градишци.

Коментари 0
Повезане вијести
Кад је Соколац био мали Монтевидео Кад је Соколац био мали Монтевидео
Браћа Лука и Александар Вељовић на Европским првенствима у боксу Браћа Лука и Александар Вељовић на Европским првенствима у боксу
Лана Пудар трећа на свијету Лана Пудар трећа на свијету
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    20h 52m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    21h 36m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    11h 12m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    25m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    19m
    0