Zimska oprema za sva vozila u BiH obavezna od 1.11.2021. do 1.4.2022. godine

09.10.2021. 17:01
0
IZVOR: Katera

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) obavještava građane da je stupanjem na snagu novog Pravilnika o saobraćaju u zimskim uslovima obavezno posjedovanje zimske opreme za sva motorna vozila od 1. novembra do 1. aprila – bez obzira na vremenske uslove, prenose Nezavisne novine.

Novim Pravilnikom, koji je na snagu stupio 30. decembra 2020. godine, od navedene obaveze su izuzeta motorna vozila na dva ili tri točka, kao i četvorocikli, traktori na točkovima i traktori na gusjenicama.

Pod zimskim uslovima saobraćaja na putevima smatra se situacija kada pada snijeg i nalazi se na kolovozu, na kolovozu ima ugaženog i zaleđenog snijega, pada kiša i ledi se na kolovozu, te kada je kolovoz zaleđen, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Pod zimskom opremom smatraju se i pneumatici za ljetnu upotrebu na svim točkovima sa određenom dubinom profila i lancima za snijeg, odnosno drugim uređajima za povećanje trakcije spremne za postavljanje na najmanje dva pogonska točka.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ne odlažite odlazak kod vulkanizera: Evo zašto zimske gume nisu dobre ljeti Ne odlažite odlazak kod vulkanizera: Evo zašto zimske gume nisu dobre ljeti
Zimske gume od danas obavezne Zimske gume od danas obavezne
Od sutra obavezne zimske gume Od sutra obavezne zimske gume
Najčitanije
  • Sjećanje na Dragana Dragovića
    6h 24m
    0
  • Ranjena roda primjećena u Palama: Djevojke joj pomogle i nazvale je Nada
    22h 12m
    2
  • Susam kuglice sa tri vrste sira
    9h 14m
    0
  • Najavljeni prekidi električne energije
    9h 38m
    0
  • Marina Kurteš emotivna: U Istočnom Sarajevu upriličen veličanstven doček za viceprvakinju (FOTO)
    22h 42m
    0