Зимска опрема за сва возила у БиХ обавезна од 1.11.2021. до 1.4.2022. године

09.10.2021. 17:01
0
ИЗВОР: Катера

Министарство унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС) обавјештава грађане да је ступањем на снагу новог Правилника о саобраћају у зимским условима обавезно посједовање зимске опреме за сва моторна возила од 1. новембра до 1. априла – без обзира на временске услове, преносе Независне новине.

Новим Правилником, који је на снагу ступио 30. децембра 2020. године, од наведене обавезе су изузета моторна возила на два или три точка, као и четвороцикли, трактори на точковима и трактори на гусјеницама.

Под зимским условима саобраћаја на путевима сматра се ситуација када пада снијег и налази се на коловозу, на коловозу има угаженог и залеђеног снијега, пада киша и леди се на коловозу, те када је коловоз залеђен, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Под зимском опремом сматрају се и пнеуматици за љетну употребу на свим точковима са одређеном дубином профила и ланцима за снијег, односно другим уређајима за повећање тракције спремне за постављање на најмање два погонска точка.

Коментари 0
Повезане вијести
Не одлажите одлазак код вулканизера: Ево зашто зимске гуме нису добре љети Не одлажите одлазак код вулканизера: Ево зашто зимске гуме нису добре љети
Зимске гуме од данас обавезне Зимске гуме од данас обавезне
Од сутра обавезне зимске гуме Од сутра обавезне зимске гуме
Најчитаније
  • Сјећање на Драгана Драговића
    4h 30m
    0
  • Рањена рода примјећена у Палама: Дјевојке јој помогле и назвале је Нада
    20h 18m
    2
  • Сусам куглице са три врсте сира
    7h 20m
    0
  • Потврђена оптужница због физичког напада и повређивања мајке
    23h 43m
    2
  • Најављени прекиди електричне енергије
    7h 44m
    0