Zvezda bolja od Real Madrida u Evroligi

08.03.2022. 21:32
0
IZVOR: mozzartsport.com

Crvena zvezda je savladala Real Madrid poslije više od pet godina i onog kultnog niza pobjeda, kada su pred crveno-bijelima padali svi evropski velikani.

Ne samo što je Real pao, Crvena zvezda je u dramatičnoj završnici stigla na vrata četvrtfinala - 65:62 (16:15, 19:13, 8:14, 22:20)!

Ogromnu priliku da meč uvede u nešto mirniju završnicu Zvezda je propustila poslije pet vezanih poena Dobrića za 55:48 na šest minuta do kraja.

Iako to nije bila prevelika razlika, na ovako mali broj koševa djelovalo je ogromno. Ipak, shvatili su svi brzo da je ovo Real kao jedan od najpotentnijih sastava.

Lopte su se lijepile Tavaresu za ruke, što je dosta otežavalo posao crveno-bijelima, a onda su povezane trojke Ljulja i Abaldea uvele utakmicu na jedan posjed, uz tri minuta na semaforu.

Morao je nalet gostiju da siječe Radonjić tajm-autom, poslije čega je Davidovac postigao izuzetno važne poene, da bi potom isti čovjek izvukao faul od Tompkinsa, njegov peti, za tri slobodna bacanja!

Bio je precizan Davidovac dva od tri puta, pa je na tačno 100 sekundi rezultat glasio 61:56.

Drama ipak nije mogla da se izbjegne. Abaldeov promašaj za tri pokupio je Rudi, lopta je stigla do Ljulja koji je ponovo bio precizan.

Novi tajm-aut, uz 66 sekundi na semaforu, a onda herojski ofanzivni skok Mitrovića koji je dao novi napad. No, dva Kalinićeva pokušaja u završnim sekundama nisu prošla, a Ljulj je svojom petom strijelom na utakmici doveo Real na poen zaostatka (63:62).

Do kraja je bilo još 13,6 sekundi. Ljulj je odmah pravio faul za dva penala, koja je iskoristio Ivanović. Posljednji napad imao je Real, ali Ljulj nije mogao da odvede utakmicu u produžetak.

Znalo se još od ponedjeljka popodne, kada je zvanično završeno glasanje učesnika Evrolige, da se rezultati ruskih klubova brišu, što je Crvenu zvezdu automatski postavilo na prag zone četvrtfinala.

Sa ovom pobjedom, trećom u nizu i sve na svom parketu, Zvezda u četvrtak igra sa Makabijem direktno za ulazak među osam najboljih u Evropi.

Crvena zvezda - Real Madrid 65:62 (16:15, 19:13, 8:14, 22:20)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić", Beograd; Sudije: Difalah, Koromilas, Sukis.

Crvena zvezda: Lazarević 0, Volters 12, Davidovac 13, Mitrović 0, Lazić 2, Kalinić 8, Dobrić 9, Holins 5, Simonović 0, Ivanović 13, Vajt 2, Kuzmić 1; Trener: Dejan Radonjić.

Real Madrid: Vilijams-Gos 2, Ertel 2, Fernandez 0, Abalde 5, Hanga 4, Poarije 4, Tavares 11, Ljulj 20, Jabuseli 8, Tompkins 6; Trener: Pablo Laso.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mladić izboden nožem u parku! Mladić izboden nožem u parku!
Prekinuta "Gimnazijada": Učenik pretukao profesora Prekinuta "Gimnazijada": Učenik pretukao profesora
Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (FOTO) Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (F...
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    18h 13m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    23h 46m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    3h 46m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    18h 23m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    3h 52m
    0