Zvezda herojski igrala, ali ostala bez Evrope

17.03.2022. 21:12
0
IZVOR: Katera

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su večeras Rendžers na svom stadionu u Beogradu rezultatom 2:1, ali nisu prošli u četvrtinu finala Lige Evrope, s obzirom da su gosti slavili u prvom meču rezultatom 3:0.

Imala je ekipa Dejana Stankovića više prilika da postigne još golova protiv Rendžersa, ali nije bilo dovoljno sreće da crveno-bijeli prođu dalje.

Zvezda je povela u 10. minutu meča golom Mirka Ivanića, koji je ovim pogotkom doveo atmosferu na "Rajku Mitiću" do usijanja i dao nadu navijačima da će se crveno-bijeli boriti još jače da stignu zaostatak iz Glazgova.

I tako je i bilo kasnije, borili su se crveno-bijeli herojski pred domaćom publikom da postignu još golova. 

Crveno-bijeli su odigrali sigurno najdinamičniju, a možda i najkvalitetniju utakmicu ove sezone. Ušli su fantastično u meč, konstantno podizali ritam, tjerali protivnika da se često i panično brani.

Šansu da se upišu u strijelce imali su i Aleksandar Katai i Milan Pavkov, ali sreća ih nije poslužila da lopta ponovo završi u Mek Gregorovoj mreži.

Početkom drugog dijela utakmice, Rendžers ipak nakon ubitačne kontre stiže do pogotka i izjednačenja zahvaljujući Rajanu Kentu, koji se na "Marakani" upisuje u strijelce.

Zvezdina energija je otprilike se potrošila nakon primljenog gola, iako su kasnije pokušavali da ugroze gol Mek Gregora, nisu uspijevali sve do 93. minuta, kada je u nadoknadi vremena srušen Filipo Falko, te rumunski arbitar svira penal za Zvezdu.

Penal je izveo najbolji Zvezdin napadač El Fardu Ben koji postavlja konačnih 2:1, ali, nažalost, nedovoljnih za dalji prolaz Zvezde u četvrtinu finala.

Iako je do kraja meča preostalo tri minute, od ukupno šest minuta sudijske nadoknade, nisu crveno-bijeli mogli postići još dva gola da odu na produžetke i pokušaju nešto više realizovati.

Crvena zvezda se nakon ispadanja iz nokaut faze Lige Evrope okreće redovnim obavezama u domaćem prvenstvu i Kupu Srbije, gdje im je cilj odbrana duple krune.

Komentari 0
Povezane vijesti
Stanković na čelu Spartaka iz Moskve Stanković na čelu Spartaka iz Moskve
"Crvena zvezda" osvojila titulu prvaka "Crvena zvezda" osvojila titulu prvaka
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    18h 13m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    23h 46m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    3h 46m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    18h 23m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    3h 52m
    0